Adresa

Str. Maracineni nr. 91 A

Bucuresti, sector 6

Prelungirea Ghencea

caminlili1@gmail.com

Tel: 0768-737-246

Servicii azil privat - Casa Lili

- Ingrijire zi si noapte

- Atentie, daruire, respect

- Personal calificat

- Mobilier si aparate medicale (Italia)

- Saltele speciale, scaune cu rotile, carje, manere (Italia)

- Lenjerie pat bumbac (Italia)

- Masa (3 mese principale + 2 gustari)

- Igiena (baie, tuns, unghii, barbierit)

- Cada cu usa (batrani / dizabilitati)

- Servicii de menaj / Spalatorie

- Administrare medicamente

- Perfuzii, injectii, glicemii

- Schimbare pampers, tratare escare

- Evaluare medic generalist

- Asigurare prim ajutor

- Terapie ocupationala

- Camere de zi si camere de mese

- TV, telefon, internet

- Mese festive: sarbatori si onomastice

- Curte si gradina inchise

- Mediu sigur, securizat

Rezidentii nostri

Rezidentii nostri

CONSULTATIE GRATUITA

Sunați și programați ACUM

o consultație gratuită!

0768-737-246;

0040 768 737 246;

0039 340 0766 379

Servicii pentru:

îngrijire vârstnici și adulți

îngrijire tranzitorie (post-spitalizare)

îngrijire pe termen lung (accident vascular, Alzheimer)

îngrijire paliativă

Azil privat - Camin Lili

Pentru informatii, sunati chiar acum!

Telefon: 0768.737.246



Camin privat ingrijire batrani

Azil de batrani

Dinamica familiei s-a schimbat și membrii salariati nu o pot ingriji pe bunica bolnava (3)

 


Odată cu tranziția la un alt tip de economie, multe familii din țara noastră s-au confruntat cu o dublă provocare: cea a modernității și cea a economiei de piață. Astfel, în ultimii 30 de ani s-a observat că familia tradițională, cu modelul familiei extinse - cu bunici, parinți și copii - a fost înlocuită cu familia modernă, în care bătrânii locuiesc singuri și separați de familia tânără. De asemenea, putem constata că ambii soți sunt implicați în susținerea financiară a familiei, cu atât mai mult cu cât salariile sunt mai mici. Așadar, dinamica familiei s-a schimbat și membrii salariați nu mai pot îngriji persoanele vârstnice din familie, așa cum se întâmpla în familia tradițională.

Aceste schimbări au ajuns și la noi, așa cum se întâmplă de mai mult timp în alte țări mai dezvoltate.
 Potrivit unui sondaj online, majoritatea respondenților sunt de părere că siguranța pentru persoana dragă este cel mai puternic motiv pentru plasarea unui bătrân într-o casă de îngrijire. Iată opinia referitoare la dinamica familiei în timpurile actuale.

"Dinamica familiei s-a schimbat considerabil de când bunica stătea acasă pe un balansoar.

Pentru un singur lucru, oamenii tineri pleacă, mai degrabă decât să trăiască alături de părinți pentru totdeauna. Sunt mai puțini oameni în gospodărie.

O altă schimbare uriașă este aceea că salariile au rămas șocant de stagnante. Majoritatea caselor necesită doi salariați, nu doar unul. Chiar și femeile care au copii își riscă locul de muncă dacă stau prea mult acasă. Legea privind concediul familial a ajutat oarecum, dar concediul nu a fost plătit (cu excepția cazului în care s-a folosit vacanța acumulată).

Deci, nimeni nu mai era acasă să aibă grijă de bunica. Și, după cum s-a subliniat, vârstnicul ar putea necesita mai multă îngrijire decât îi poate oferi familia.

Mama a rămas în propria casă până a murit la 94 de ani. Din fericire, am fost pensionari și am cumpărat și o casă pentru mama (și tata) chiar peste stradă. Dacă am lucrat amândoi, mă tem că mama ar fi trebuit să meargă în îngrijire. Ea a petrecut ultimele luni în îngrijire la domiciliu, așa că au intrat diverse persoane pentru a verifica, a o ajuta să se scalde și să schimbe hainele. Asta am încercat și noi, dar curând mi-am dat seama ca oasele noastre batrane și cu durerea de spate, nu eram în siguranță nici pentru ea, nici pentru noi. Aveam nevoie de ajutor. "
Marva Dasef, senior
Există și situații când dorința, timpul și voința de a ajuta pe vârstnicul bolnav sunt la îndemână, dar de multe ori se întâmplă ca îngrijirea la domiciliu să nu fie soluția cea mai bună. O bună rezolvare a situației poate fi îngrijirea persoanei în vârstă, într-un centru de viață asistată, ce oferă mai multă siguranță.

Postări din aceeași categorie:
De ce sunt internati batranii in centre rezidentiale de ingrijire? (1)
Migratia adultilor afecteaza viata de familie a varstnicilor (2)

--------------

Despre Casa Lili:
Suntem un serviciu de îngrijire profesională pentru persoanele în vârstă, care oferă atenția și îngrijirea persoanelor în vârstă. Angajăm un personal calificat și dedicat, care are experiență în a ajuta seniorii în viața asistată. Angajații noștri au experiențe extinse în industria de îngrijire a persoanelor, ceea ce le permite să înțeleagă ceea ce doresc și au nevoie vârstnicii sau persoanele cu dizabilități.

Sperăm că aceste beneficii vă ajută atunci când decideți dacă alegeți sau nu o casă de îngrijire. Pentru mai multe informații despre viața asistată, contactați Casa Lili!

Niciun comentariu:
Write comentarii

Sunteti interesat de serviciile noastre?
Aflati mai multe actualizari !