Pentru informatii, sunati chiar acum!

Telefon: 0768.737.246Ce va oferim

Ce va oferim

Amintirile - ca terapie alternativa in Alzheimer
Pentru persoanele cu Alzheimer sau alt tip de dementa, prezentul poate fi uimitor si fracturat. Memoria pe termen scurt poate fi incorecta sau practic inexistenta, in timp ce memoria pe termen mai lung poate ramane intacta.
Pentru aceste persoane, amintirea sau vorbirea despre vremurile vechi are sens. Este o modalitate prin care acestia sa se poata conecta si sa vorbeasca fara a mai fi nevoie sa-si aminteasca evenimentele sau detaliile recente.
Acestea sunt activitati de stimulare cognitiva si terapie prin reminiscenta. Prin care sunt implicate stimularea amintirilor si respectiv a acelor zone din creier care nu sunt afactate prin discutarea si impartasirea amintirilor, revizuirea, evaluarea si recaptarea emotiilor si sentimentelor ce apartin acelor amintiri.
Reminiscenta este o terapie alternativa si face parte din terapiile de stimulare cognitiva in dementa, Alzheimer si tulburarile de memorie.
Studiile au aratat ca aceasta poate fi o forma importanta de terapie formala pentru aceste persoane.
Aducem pe pagina noastra cateva indicatii ale specialistilor pentru ai sprijini pe cei cu aceste probleme sa-si aminteasca:
1. Puneti întrebari

Întrebati cum se simt, daca vor sa manance, daca le este prea cald sau prea frig. Deschiderea intrebarilor despre trecut îi poate ajuta sa vorbeasca despre amintirile lor. Intrebati cum era scoala in copilaria lor, despre fratii, parintii, despre sotul sau sotia lor.

2. Ascultati-i cu atentie

Aratati-i ca sunteti interesata de povestirile lor prin intermediul raspunsurilor si al limbajului corpului dv.

3. Memento-uri semnificative

Fotografiile si obiectele pot ajuta la declansarea amintirilor pierdute. Uitati-va impreuma la albume foto vechi si puneti intrebari despre persoanele din fotografii, intrebati despre medaliile, realizarile lor, diplomele lor.

Referinte: journals.lww.com