Adresa

Str. Maracineni nr. 91 A

Bucuresti, sector 6

Prelungirea Ghencea

caminlili1@gmail.com

Tel: 0768-737-246

Servicii azil privat - Casa Lili

- Ingrijire zi si noapte

- Atentie, daruire, respect

- Personal calificat

- Mobilier si aparate medicale (Italia)

- Saltele speciale, scaune cu rotile, carje, manere (Italia)

- Lenjerie pat bumbac (Italia)

- Masa (3 mese principale + 2 gustari)

- Igiena (baie, tuns, unghii, barbierit)

- Cada cu usa (batrani / dizabilitati)

- Servicii de menaj / Spalatorie

- Administrare medicamente

- Perfuzii, injectii, glicemii

- Schimbare pampers, tratare escare

- Evaluare medic generalist

- Asigurare prim ajutor

- Terapie ocupationala

- Camere de zi si camere de mese

- TV, telefon, internet

- Mese festive: sarbatori si onomastice

- Curte si gradina inchise

- Mediu sigur, securizat

Rezidentii nostri

Rezidentii nostri

CONSULTATIE GRATUITA

Sunați și programați ACUM

o consultație gratuită!

0768-737-246;

0040 768 737 246;

0039 340 0766 379

Servicii pentru:

îngrijire vârstnici și adulți

îngrijire tranzitorie (post-spitalizare)

îngrijire pe termen lung (accident vascular, Alzheimer)

îngrijire paliativă

Azil privat - Camin Lili

Pentru informatii, sunati chiar acum!

Telefon: 0768.737.246



Camin privat ingrijire batrani

Azil de batrani

Cum sa dai un impuls memoriei tale?

 

Studiu: uiti un cuvant? Strange pumnul

Simpla miscare  de strangere a pumnului ar putea temporar sa iti schimbe modul in care functioneaza creierul prin amplificarea memoriei, potrivit noilor cercetari Acest truc functioneaza deoarece strangerea pumnului poate spori activitatea din creie

Simpla miscare  de strangere a pumnului ar putea temporar sa iti schimbe modul in care functioneaza creierul prin amplificarea memoriei, potrivit noilor cercetari.
Acest truc functioneaza deoarece strangerea pumnului poate spori activitatea din creier pe partea opusa (daca strangi pumnul drept, sporeste activitatea emisferei cerebrale stangi).Asadar, daca esti dreptaci, partea stanga a creierului codifica informatia, in timp ce partea dreapta te ajuta sa iti regasesti amintirile, in timp ce la stangaci este invers. Interesant este ca cercetatorii au fost capabili sa arate ca prin strangerea strategica a pumnilor, oamenii au putut sa isi imbunatateasca semnificativ memoria pe termen scurt.

Strangerea pumnului pentru imbunatatirea memoriei de scurta durata

In  cadrul studiului s-a cerut unui numar de  50 de studenti dreptaci sa memoreze o lista de cuvinte. Cei care au strans in mana dreapta o minge inainte de memorare si in mana stanga inainte de reamintire, si-au amplificat scorul de memorie cu 15% comparativ cu un grup de control [vezi sursa studiului aici].
Daca esti dreptaci si vrei sa incerci asta, ar trebui sa iti inclestezi pumnul drept cand ai nevoie sa memorezi ceva, ca un nume sau un numar de telefon. Apoi cand ai nevoie sa ti-l reamintesti, inclestezi pumnul stang. Acest truc a fost gasit ca declansand emotii, cu inclestarea pumnului drept ducand la emotii de tip “apropiere” controlate de emisfera stanga, precum fericirea sau furia, si inclestarea mainii stangi ducand la emotii “retragere” ca tristetea si nelinistea. [sursa]

“Scurtcircuite" cerebrale vs adevaratele pierderi de memorie: care este diferenta?

Daca ai ajuns la varsta mijlocie sau ai trecut de ea, s-ar putea sa fi observat ca memoria ta nu mai este la fel de agila cum era odata. Asa-numitele “clipe de uitare” ni se intampla tuturor... chiar si celor care sunt departe de a ajunge la anii de aur ai pensiei. Uiti unde ti-ai parcat masina, unde ti-ai pus cheile, uiti numele cuiva intalnit saptamana trecuta – toate aceste scenarii sunt parte din viata si sunt complet normale.
Intre timp, "scurtcirtcuitele" cerebrale, sau cum le numesc neurologii, “schimbari maladaptive ale activitatii cerebrale”, sunt acele momente “uups” cand faci o greseala cu adevarat evidenta. Acestea intervin deoarece creierul tau percepe in acest timp multe dintre sarcinile zilnice ca tipare mentale  si ar putea reveni la reteaua cerebrala activata implicit (default mode network - DMN), partea creierului tau responsabila de gandurile tale focalizate interior, cum ar fi visatul cu ochii deschisi.
Aceasta poate fi o problema intrucat aceasta retea implicita intra in concurenta, intr-un sens, cu alte arii cerebrale pentru resurse si pentru ca tu sa duci la indeplinire o sarcina ce necesita atentie focalizata, creierul tau trebuie sa o inhibe .
Deci daca creierul tau ia “o pauza” in timpul unei sarcini care cere deplina ta atentie, este probabil sa intervina un scurtcircuit cerebral, precum trimiterea unui e-mail important persoanei gresite. Din fericire, impulsurile caracteristice retelei implicite sunt de obicei foarte scurte, si odata ce ai realizat ca ai facut o greseala, este foarte probabil ca si creierul tau sa intre in suprasarcina si sa corecteze greseala. Pe de alta parte, schimbarile in functia memoriei tale ar putea fi un semn ca acuitatea creierului tau este intr-un declin treptat – si este timpul ca sa faci pasi in directia protejarii si restaurarii functiei tale cognitive. Cum poti sa faci diferenta?
Creierul tau nu ar trebui sa se simta cetos tot timpul si nici nu ar trebui sa experimentezi episoade de uitare care sa fie asa de severe, incat sa interfereze cu abilitatea ta de a functiona normal. Chiar si pierderea usoara de memorie pare sa fie legata de prezenta aceluiasi tip de deteriorare vazut in cazurile mai serioase de declin cognitiv. Aceste usoare schimbari in functia ta cognitiva – odinioara crezandu-se ca ar fi un semn “normal” de imbatranire – este de fapt unul dintre primele semne de dementa senila, inclusiv boala Alzheimer [studiu]. Deci daca observi ca mintea ta nu mai este asa de ascutita pe cat era inainte, nu ignora faptul – ia masuri pentru a inversa sau cel putin a minimaliza deteriorarea in continuare.
Vrei sa dai un impuls memoriei tale? Descopera cele  4 actiuni recomandate!

Niciun comentariu:
Write comentarii

Sunteti interesat de serviciile noastre?
Aflati mai multe actualizari !