Adresa

Str. Maracineni nr. 91 A

Bucuresti, sector 6

Prelungirea Ghencea

caminlili1@gmail.com

Tel: 0768-737-246

Servicii azil privat - Casa Lili

- Ingrijire zi si noapte

- Atentie, daruire, respect

- Personal calificat

- Mobilier si aparate medicale (Italia)

- Saltele speciale, scaune cu rotile, carje, manere (Italia)

- Lenjerie pat bumbac (Italia)

- Masa (3 mese principale + 2 gustari)

- Igiena (baie, tuns, unghii, barbierit)

- Cada cu usa (batrani / dizabilitati)

- Servicii de menaj / Spalatorie

- Administrare medicamente

- Perfuzii, injectii, glicemii

- Schimbare pampers, tratare escare

- Evaluare medic generalist

- Asigurare prim ajutor

- Terapie ocupationala

- Camere de zi si camere de mese

- TV, telefon, internet

- Mese festive: sarbatori si onomastice

- Curte si gradina inchise

- Mediu sigur, securizat

Rezidentii nostri

Rezidentii nostri

CONSULTATIE GRATUITA

Sunați și programați ACUM

o consultație gratuită!

0768-737-246;

0040 768 737 246;

0039 340 0766 379

Servicii pentru:

îngrijire vârstnici și adulți

îngrijire tranzitorie (post-spitalizare)

îngrijire pe termen lung (accident vascular, Alzheimer)

îngrijire paliativă

Azil privat - Camin Lili

Pentru informatii, sunati chiar acum!

Telefon: 0768.737.246



Camin privat ingrijire batrani

Azil de batrani

Cand este timpul pentru asistenta si supraveghere la un camin de batrani?

 

internare camin de batrani Bucuresti

Bunicii sau părinții vârstnici sau bolnavi au nevoie tot mai mare de îngrijire asistată pe tot parcursul zilei.

Când te confrunți cu problema asistării și îngrijirii 24/24 de ore a unui părinte vârstnic sau bolnav, îți pui o mulțime de întrebări cum să faci pentru a-ți păstra serviciul și a-ți ajuta persoana dragă. 
Orice schimbare în viața vârstnicului poate fi intimidantă, iar a ajuta persoana iubită să decidă dacă se va muta este dificilă. Există diverse opțiuni pentru cămine pentru bătrâni, iar viața asistată este una dintre opțiunile comune. Aceste reședințe  sunt destinate acelor persoanelor care au nevoie de îngrijire specială pentru a desfășura activități zilnice (scăldat, îmbrăcat, mâncat și îngrijire medicală). 

O astfel de decizie este foarte dificilă pentru tutorele vârstnicului, mai ales când acesta nu știe sigur când este momentul potrivit pentru o astfel de schimbare în viața bătrânului. 

De aceea, înainte de a lua această hotărâre este bine să iei în considerare o serie de întrebări legate de diferite domenii ale vieții. Răspunsurile te vor ajuta să decizi când părintele are nevoie de o viață asistată.

Întrebări legate de sănătate

Iată 4 întrebări importante care trebuie luate în considerare legate de sănătate:

1. Vârstnicul a rămas singur în ultima perioadă?

O altă întrebare similară va fi dacă persoana iubită va cădea din nou, când i se va face rău și cât de curând va primi ajutorul necesar? Căderile frecvente sunt un semn că o persoană iubită poate avea nevoie de îngrijiri speciale. În această epocă modernă, avem tendința de a trăi un stil de viață foarte stresant, cu multe priorități concurente, și devine din ce în ce mai dificil să ajutăm 24/7 o persoană iubită care este în vârstă. Dacă observați căderi consecutive, atunci poate fi timpul să solicitați mai mult ajutor din partea unei echipe de îngrijitori calificați, care ar fi disponibili 24/7 pentru a  o ajuta și îngriji.

2. Vârstnicul se recuperează mai greu după ce a fost bolnav sau rănit?

Această întrebare vă va ajuta să înțelegeți că persoana iubită poate avea un sistem imunitar slab. Dacă răspunsul este da, atunci vă recomandăm ca persoana iubită să aibă îngrijire suplimentară cât mai curând posibil. Puteți vorbi cu medicul. Dacă aveți asistente calificate într-un cămin de bătrâni, sănătatea persoanei iubite poate fi îmbunătățită, asigurându-vă că are cel mai bun tratament.

3. Persoana iubită suferă de o problemă cronică de sănătate? Problema se agravează? Are nevoie de îngrijire cu normă întreagă?

Dacă vârstnicul are o problemă de sănătate cronică, poate fi momentul pentru mutarea într-un cămin de bătrâni. În acel loc i se va crea un plan de îngrijire adaptat nevoilor și situației unice a persoanei dragi. Personalul centrului rezidențial de îngrijire l-ar putea ajuta să socializeze în nouă comunitate, pentru a-și face prieteni noi.

4. Vârstnicul ia medicamentele prescrise conform instrucțiunilor?

Dacă persoana iubită nu mai ia medicamente așa cum este nevoie, atunci este bine să aflați motivul. Există probleme financiare? Sau, persoana iubită a uitat pur și simplu să ia medicamentele? Odată cu vârsta, uităm să facem lucruri importante. O persoană în vârstă poate uneori să uite să ia medicamentele sau să le ia de două ori. Dacă se întâmplă foarte des acest lucru, atunci poate fi momentul pentru a lua în considerare un cămin pentru bătrâni. Asistentele îl vor ajuta să ia medicamentele la timp, după cum sunt prescrise de medic. 

Întrebări despre îngrijirea de sine a persoanei vârstnice

Iată 7 întrebări legate de îngrijirea de sine care vă ajută să determinați când trebuie să luați în considerare asistența zilnică:

  • Vârstnicul mănâncă cum trebuie?

Poate persoana iubită să pregătească mâncare și să o mănânce singur? Dacă da, atunci este important să vă asigurați că manâncă cel puțin trei mese nutritive în fiecare zi. Cu toate acestea, dacă nu mănâncă atunci când trebuie, trebuie să luați în considerare acest aspect. Aflați motivele și luați decizii în consecință. Un centru de îngrijire pentru bătrâni va pregăti mese hrănitoare sănătoase, va ajuta la hrănirea persoanei dragi și va încuraja stiluri de viață sănătoase.

  • Persoana iubită pierde în greutate?

Dacă persoana iubită nu mănâncă corect, atunci poate pierde din greutate. Slăbirea sau îngrășarea în timp scurt poate fi un semn al unei preocupări medicale, incapacitatea de a pregăti mâncarea sau multe alte motive. Discutați cu persoana în cauză și luați cele mai bune decizii de îngrijire.

  • Ați observat vreo problemă de igienă?

Persoana în vârstă poate să facă baie și să se îmbrace singură? Simțiți că persoana iubită nu se mai îngrijește? Simțiți o diferență vizibilă în îngrijirea igienei de dinainte și în prezent? Nu face duș de mult timp? Dacă observați orice schimbare sau îngrijorare legată de îngrijirea de sine, cum ar fi hainele murdare, neîngrijirea părului și a corpului, unghiile murdare și picioarele crăpate, considerați-le ca un semnal de alarmă. Aceste semne indică faptul că persoana iubită poate avea dificultăți în gestionarea unei rutine de îngrijire. Motivele pot fi psihologice, fizice sau chiar un declin emoțional. Un centru rezidențial pentru îngrijire poate oferi servicii de auto-ajutor, cum ar fi asistență la îmbăiere, dressing, prepararea alimentelor, administrarea medicamentelor și menținerea igienei pentru persoana iubită.

  • Există probleme cu mobilitatea?

Persoana iubită are probleme cu mersul? Poate persoana iubită să meargă pe scări fără ajutor?Dacă nu, atunci poate fi timpul să solicitați asistență cu normă întreagă. În caz contrar, se pot întâmpla accidente.

  • Poate persoana iubită să conducă în siguranță sau să meargă?

Dacă persoana iubită nu este în măsură să se deplaseze independent, să conducă sau nu mai folosește transportul în comun, atunci considerați că este un semn grav. Persoana ar trebui să fie însoțită la programările la medic, la cumpărături sau la călătoriile în oraș. Dacă serviciul nu vă permite să vă ocupați de aceste lucruri, din cauza timpului liber limitat, aceasta atunci persoana vârstnică ar putea beneficia de avantajele unui centru de îngrijire care oferă transport și excursii.

  • Persoana în vârstă este în măsură să îndeplinească în mod independent sarcini casnice și activități de viață de zi cu zi (ADL)?

Poate persoana iubită să-și curețe casa în mod regulat așa cum o făcea înainte? Cum rămâne cu administrarea banilor și spălarea lucrurilor? Facturile rămân neplătite și acumulează datorii? Hainele nu sunt spălate de mult timp, baia și bucătăria sunt neîngrijite? Vasele sunt nespălate? Un centru rezidențial de îngrijire pentru bătrâni poate ajuta la reducerea stresului, oferind un spațiu de locuit în care nu mai trebuie să se îngrijoreze de aceste probleme zilnice ale gospodăriei.

  • Animalele de companie sunt curate și bine îngrijite?

Incapacitatea de a avea grijă de animale este, de asemenea, un semn al problemelor în funcționarea zilnică. Dacă observați astfel de probleme cu persoana iubită, luați în considerare o mutare într-un cămin de bătrâni. Unele dintre aceste facilități sunt acceptabile pentru animale de companie și permit animale de companie, deoarece consideră animalele ca fiind o parte vitală din viața persoanei iubite.

Întrebări legate de sănătate mentală sau demență

Există 3 întrebări care trebuie luate în considerare legate de sănătatea mintală și demența care ajută la determinarea situației, dacă persoana iubită ar trebui să trăiască într-un cămin de bătrâni:

  • Persoana vârstnică a plecat de acasă și s-a pierdut?

Ați observat că persoana iubită se rătăcește în casă și este dezorientată? Nu știe ce să facă în continuare? Confuzia și rătăcirea sunt simptome ale demenței. Dacă observați situații de uitare îngrijorătoare, discutați cu medicul. Persoanele care sunt diagnosticate cu demență beneficiază de internări pentru a fi supravegheate, unde primesc îngrijire cu normă întreagă. Multe centre rezidențiale de îngrijire pentru bătrâni primesc persoane cu demență sau Alzheimer, pentru a le face viața mai ușoară și fără confuzii.

  • Persoana în vârstă devine violentă sau se supără cu ușurință?

Furia neobișnuită a persoanei dragi este un semn de confuzie, frustrare, depresie și demență. Dacă observi că persoana iubită pare să se enerveze în privința problemelor mici și nu mai are răbdare, atunci solicită ajutor de la medici.

  • Persoana iubită se simte retrasă sau izolată?

Persoana a încetat să participe la grupurile de cunoștințe la care participa? Rămâne acasă tot timpul? Plânge prea mult și fără niciun motiv aparent? A încetat să vorbească sau să-și împărtășească preocupările și problemele? Dacă da, întrebați de ce. Pot fi multe motive, inclusiv depresia, izolarea, schimbările de dispoziție, sentimentul de retragere sau consecințele unei boli.

Întrebări legate de comunitate:

  • Persoana vârstnică are o comunitate de susținere?

Persoana iubită se plictisește și singură acasă? A avea o comunitate de susținere este o ușurare pentru persoanele în vârstă și previne izolarea socială. Atunci când decideți opțiunea unui cămin de bătrâni, puneți-vă întrebări legate de comunitate. Persoana iubită are un cerc de prieteni pe care le vizitează? Sunt angajați social și se întâlnesc zilnic? Dacă nu, v-ați gândit la un centru de bătrâni cu activități sociale și oportunități de întâlnire cu alți membri ai comunității și îngrijitori în vârstă?

  • Vecinii și-au exprimat îngrijorarea?

Deși persoana iubită poate trăi independent, vecinii pot observa cazuri neobișnuite. Discutați cu vecinii despre orice eveniment neobișnuit pe care l-ar fi putut observa. Vecinii ar putea împărtăși informații care v-ar ajuta să înțelegeți dacă este timpul pentru ca persoana vârstnică să beneficieze de serviciile unui cămin de bătrâni cu îngrijire completă 24/7.

  • Îngrijitorul îi oferă îngrijirile necesare?

Rolul unui îngrijitor este epuizant fizic, emoțional și psihologic. Dacă dumneavoastră sau oricare altă rudă prestați servicii de îngrijire pentru persoana iubită, adresați-vă întrebarea despre cât mult puteți să oferiți din îngrijirile necesare persoanei. De asemenea, gândiți-vă cât timp puteți să oferiți acest ajutorUneori, un loc de muncă asistat este cea mai bună opțiune pentru tine și persoana iubită, astfel încât persoana vârstnică să primească cea mai bună îngrijire posibilă.

Întrebări care duc la semne care vă lămuresc despre necesitatea îngrijirii asistate

După ce ați luat în considerare aceste întrebări inițiale, este posibil să primiți o imagine mai clară despre ce trebuie să faceți în continuare. Am dori să vă oferim o listă a semnelor din întrebările menționate pentru a vă ajuta să decideți momentul potrivit când puteți considera îngrijirea asistată într-un centru pentru bătrâni, ca o opțiune:
Iată care sunt semnele care trebuie luate în considerare:
  • Sunteți foarte afectat când încercați să mutați sau să ridicați persoana iubită.
  • Persoana vârstnică devine dezorientată în casă.
  • Alzheimerul a progresat până la stadiul său final și este posibil să vă simțiți foarte îngrijorat pentru siguranța persoanei dragi.
  • Persoana vârstnică arată comportamente provocatoare, cum ar fi furia, schimbările de dispoziție, paranoia, confuzia, uitarea, depresiile etc.
  • Sacrificați alte responsabilități și îi neglijați pe cei dragi.
  • Deveniți din ce în ce mai frustrat, sunteți mereu obosită și stresată și vă pierdeți controlul. Grija pentru persoana iubită devine foarte apăsătoare, mai degrabă decât o plăcere.
  • Observați o înrăutățire a sănătății dv. din cauza îngrijirii persoanei dragi. Puteți prezenta hipertensiune arterială, dureri de cap, anxietate, depresie, aritmie, probleme legate de somn sau probleme gastro-intestinale.
  • Persoana vârstnică necesită asistență cu normă întreagă și îngrijiri speciale cu funcționarea zilnică, precum scăldatul, toaletarea, pansamentul, medicamentele și aportul alimentar.
  • Medicul v-a sfătuit că poate este timpul ca persoana iubită să se mute într-un centru rezidențial de îngrijire.
  • Alte persoane, cum ar fi rudele, vecinii și membrii familiei au recomandat trecerea persoanei dragi într-un astfel de loc de îngrijire și asistență.

Cum să aveți conversația cu cei dragi despre viața asistată

Deși este posibil să simțiți că este momentul potrivit să luați în considerare mutarea într-un cămin de bătrâni, puteți ezita să discutați acest subiect cu persoana iubită. Ideea de viață asistată poate aduce îngrijorarea pentru pierderea independenței, frica de moarte și alte probleme emoționale. Copiii adulți ar putea întârzia prea mult timp aceste discuții semnificative, până când starea persoanei iubite se agravează. Nu lăsați să se întâmple acest lucru. Vorbiți cu persoana în vârstă și tratați în mod rezonabil problema.
Iată câteva sfaturi de luat în considerare atunci când veți vorbi cu persoana iubită despre opțiunile unui centru de îngrijire:

1. Vorbiți despre casele de îngrijire pentru bătrâni

Povestiți-le despre aceste centre, posibil într-o situație relevantă, cum ar fi accidentarea, după diminuarea sănătății sau când persoana iubită se plânge de dificultăți în îndeplinirea sarcinilor de rutină. Discutați în continuare despre modul în care viața asistată ar putea preveni astfel de căderi sau răni în viitor, deoarece au personal calificat, disponibili 24/7. De asemenea, discutați cum pot gestiona activitățile de rutină ale persoanei dragi și vă vor ajuta să ușurați sarcina.

2. Cereți ajutor altor membri ai familiei

Înainte de a lua o decizie finală privind viața asistată, vă încurajăm să discutați opțiunea cu frații, copiii, soțul sau alți membri ai familiei. Apoi, împreună puteți planifica și ajunge la un acord despre când, cum și unde ar trebui să vă convingeți persoana iubită să facă acel pas. Puteți vorbi cu persoana iubită individual și mai târziu la o întâlnire de grup. Poate ar fi ideal să purtați această conversație la o cină plăcută în familie.

3. Vizitați împreună un centru rezidențial pentru bătrâni

Dacă simțiți că persoana iubită înțelege sau este confuză în ceea ce privește luarea deciziei, îi puteți oferi informații de pe site înainte de a vă deplasa la un astfel de cămin de bătrâni. Este posibil să existe numeroase centre de acest fel în apropiere de dv. Vizitele vor contribui, de asemenea, la diminuarea fricilor și a confuziei și vă vor ajuta să alegeți cel mai potrivit loc pentru persoana dragă. Multe cămine de bătrâni oferă numeroase servicii, de la sarcini de rutină zilnică la îngrijiri medicale speciale, de la seri muzicale la adunări sociale și excursii. Creați o listă de întrebări și priorități, apoi întrebați.

4. Primiți ajutor de la medicul de familie

Dacă medicul este de acord cu opțiunea de viață asistată și crede că va fi de folos pentru persoana iubită, puteți să facilitați o conversație a persoanei în cauză cu medicul de familie. Medicul poate ajuta persoana iubită să înțeleagă mai bine de ce un centru de îngrijire asistată poate fi cea mai bună opțiune.

5. Nu vorbiți ca și cum ați decis deja

Discutați despre opțiunea menționată, dar asigurați-vă că luați în considerare și alte opțiuni, cum ar fi centrele de zi pentru bătrâni, comunitățile de pensionari, asistența medicală internă, un ajutor la domiciliu sau o alarmă de urgență. Luați în considerare discuțiile despre avantajele și dezavantajele pentru fiecare opțiune în parte și luați în considerare opiniile și preferințele persoanei iubite.

6. Selectați-vă cuvintele cu atenție

Când încercați să-i vorbiți, fiți atenți la selecția cuvintelor. Cuvintele precum „comunități de pensionari” sau „comunitate” pot fi mai potrivite pentru persoana iubită decât cuvintele „viață asistată” și vor suna cu siguranță mai bine decât „casă de bătrâni” sau „case de bătrânețe”. Utilizarea unui ton plăcut vă va fi de folos. Nu uitați că sănătatea și fericirea persoanei iubite trebuie să fie prioritatea dumneavoastră.

7. Alungați-i îndoielile

Persoana vârstnică ar putea fi îngrijorată de faptul că nu  o veți vizita des, după ce se va muta într-o astfel de organizație. Trebuie să o liniștiți și să o asigurați că o veți vizita. Poate că persoana iubită este îngrijorată de lipsa bunurilor lor preferate, cum ar fi animale de companie sau plante. Întrebați dacă persoana vârstnică își poate aduce bunurile lor preferate cu ei. 
Conversația despre o unitate de locuit asistată nu va fi ușoară, dar dacă urmați sfaturile acestea, o veți putea gestiona.

Cum să luați decizia cu privire la viața asistată?

Vă recomandăm să faceți o analiză amănunțită înainte de a lua această mare decizie. Iată câțiva pași care vă vor conduce la decizia finală de a stabili dacă este momentul potrivit pentru a muta persoana în vârstă într-o unitate de locuit asistată:

Pasul 1: Identificare

Luați în considerare întrebările și verificați simptomele și semnele. Dacă veți identifica nevoia de îngrijire cu normă întreagă, atunci mergeți mai departe. În caz contrar, identificați potențialele ajustări care pot fi făcute, fără o relocare semnificativă.

Pasul 2: discuție

Dacă ați identificat problemele și trebuie să vă deplasați într-o unitate de locuit asistată, discutați-o cu alți membri ai familiei, cu medicii și cu persoana iubită. Cereți părerea oricărei persoane înrudite și decideți de comun acord.

Pasul 3: Cautați un centru rezidențial de îngrijire și asistență

Căutați cel mai potrivit centru pentru bătrâni din apropierea dvs. Puteți căuta online, verifica recenzii sau întreba alte persoane. După ce ați găsit câteva opțiuni, ar trebui să faceți o vizită pentru a verifica serviciile și facilitățile. Puteți vizita cu persoana vârstnică, astfel încât să poată spune mai bine dacă se simte confortabil și ar fi interesată de acel centru.

Pasul 4: Implementare

Împachetați obiectele esențiale și mutați-le în noua casă. Puteți avea apeluri telefonice zilnice.

Gândul final: Când este timpul pentru o viață asistată?

A admite că persoana iubită are nevoie de asistență sau de îngrijire specială este de cele mai multe ori foarte greu. Identificarea faptului că nu sunteți în imposibilitatea de a oferi cele mai bune îngrijiri poate fi, de asemenea, foarte grea. Cu toate acestea, dacă sunteți îngrijorat de sănătatea, fericirea și siguranța persoanei iubite în vârstă, discutați opțiunile posibile pentru o tranziție într-un centru rezidențial familial de îngrijire și asistență. Implicați alți membri ai familiei, medici și consilieri financiari în discuțiile dvs. pentru ca persoana iubită să înțeleagă toate opțiunile disponibile.
Vă rugăm să consultați serviciile noastre de asistență pentru a vedea astfel de facilități în zona dvs. Oferim o gamă largă de servicii și facilități de locuire, ingrijire și asistență. Dacă sunteți interesat de îndrumare sau asistență suplimentară, vă rugăm să ne contactați.

Niciun comentariu:
Write comentarii

Sunteti interesat de serviciile noastre?
Aflati mai multe actualizari !