Adresa

Str. Maracineni nr. 91 A

Bucuresti, sector 6

Prelungirea Ghencea

caminlili1@gmail.com

Tel: 0768-737-246

Servicii azil privat - Casa Lili

- Ingrijire zi si noapte

- Atentie, daruire, respect

- Personal calificat

- Mobilier si aparate medicale (Italia)

- Saltele speciale, scaune cu rotile, carje, manere (Italia)

- Lenjerie pat bumbac (Italia)

- Masa (3 mese principale + 2 gustari)

- Igiena (baie, tuns, unghii, barbierit)

- Cada cu usa (batrani / dizabilitati)

- Servicii de menaj / Spalatorie

- Administrare medicamente

- Perfuzii, injectii, glicemii

- Schimbare pampers, tratare escare

- Evaluare medic generalist

- Asigurare prim ajutor

- Terapie ocupationala

- Camere de zi si camere de mese

- TV, telefon, internet

- Mese festive: sarbatori si onomastice

- Curte si gradina inchise

- Mediu sigur, securizat

Rezidentii nostri

Rezidentii nostri

CONSULTATIE GRATUITA

Sunați și programați ACUM

o consultație gratuită!

0768-737-246;

0040 768 737 246;

0039 340 0766 379

Servicii pentru:

îngrijire vârstnici și adulți

îngrijire tranzitorie (post-spitalizare)

îngrijire pe termen lung (accident vascular, Alzheimer)

îngrijire paliativă

Azil privat - Camin Lili

Pentru informatii, sunati chiar acum!

Telefon: 0768.737.246



Camin privat ingrijire batrani

Azil de batrani

Procesul de îmbătrânire în diferite etape ale vieții

 


Îmbătrânirea este un proces prin care trece fiecare persoana și există o mulțime de semne care apar în diferitele sisteme ale corpului uman. Este un proces biochimic care încorporează schimbări în plan social, psihologic și fizic. Schimbările pot provoca probleme și tulburări legate de vârstă, de aceea este bine să înțelegem cât mai bine procesul de îmbătrânire. Înțelegând, putem să acționăm corect pentru a duce o viață veselă, sănătoasă și lungă.


Factorii genetici și de mediu; reducerea ratei de multiplicare a celulelor; funcționarea necorespunzatoare a acestora; scăderea imunității; modificarea legate de vârsta cristalimului ochiului sunt doar câteva dintre cauzele procesului de îmbătrânire.


Începem să îmbătrânim de la 45 de ani, la 60-75 de ani suntem vârstnici, iar la 75-85 de ani și peste, suntem în etapa seniorilor.  Categoria 60-76 de ani este cel mai mare grup de adulți în vârstă din Statele Unite (aproximativ 70%), care cuprinde persoane de obicei sănătoase, active, sigure si independente financiar. Iar categoria de vârstă 75-85 de ani, cuprinde 20% din populație – persoane independente, dar cu schimbări notatile la nivel social, al corpului și al cogniției; în timp ce 10% sunt de peste 85 de ani – grup dependent, expus riscului de îmbolnăvire și rănire, fără siguranța unui trai în singurătate.


Fiecare etapă aduce cu sine și probleme de sănătate, iar pentru a le evita, trebuie să cunoaștem cauzele deteriorării. Între cauze se află deteriorarea moleculelor celulelor, precum proteinele, grăsimile și substanțele chimice care alcătuiesc materialul genetic (ADN și ARN) care se acumulează pe măsură ce trec anii (Masoro, 2006). Celulele funcționează mai puțin eficient; țesuturile și organele încep să se deterioreze și sunt mai puțin capabile să se repare singure. 


Putem evita problemele de sănătate acordând atenție nutriției printr-o dietă variată și sănătoasă, pentru a mențione o greutate optimă pentru corp, dar și pentru minte. De asemenea, exercițiile și activitatea fizică ajută la prevenirea sau întârzierea multor boli și dizabilități; gestionează stresul și îmbunătățește starea de spirit (Berger, 2010). Exercițiile fizice sunt un tratament eficient pentru multe afecțiuni cronice, cum ar fi artrita, bolile de inimă, hipertensiunea arterială, diabetul sau mersul dificil (ibid).


Institutul Național de Sănătate (NIH) recomandă patru tipuri de exerciții pentru adulții și persoanele în vârstă care doresc să rămână sănătoase și independente (seniorliving.about.com).


1. Exercițiile de forță ajută la menținerea greutății și a zahărului din sânge sub control.

2. Exercițiile de echilibru ajută să evitați dizabilitățile care ar putea rezulta din cădere. 

3. Exercițiile de întindere vă permit să fiți mai activ.

4. Exercițiile de anduranță – mersul pe jos, jogging, înot, ciclism, chiar și greblarea frunzelor –  măresc rata de auz și respirația pentru o perioadă lungă de timp.


Înțelegerea procesului de îmbătrânire și măsurile luate în aceste etape ale vieții ne ajută la o viață mai sănătoasă. Așadar, consumul de alimente sănătoase, exercițiile regulate și activitatea fizică ne ajută să evităm diverse boli. Prin urmare, să începem călătoria către o viață mai sănătoasă chiar acum!


----

Suntem unul dintre furnizorii de servicii de îngrijire pentru bătrâni, pentru persoane cu dizabilități sau persoane cu maladia Alzheimer, din București.

Contactați-ne pentru a discuta despre nevoile dv. de îngrijire și asistență. Suntem deschiși 24/7 pentru a vă ajuta pe dvs. și familia dvs.



Niciun comentariu:
Write comentarii

Sunteti interesat de serviciile noastre?
Aflati mai multe actualizari !