Adresa

Str. Maracineni nr. 91 A

Bucuresti, sector 6

Prelungirea Ghencea

caminlili1@gmail.com

Tel: 0768-737-246

Servicii azil privat - Casa Lili

- Ingrijire zi si noapte

- Atentie, daruire, respect

- Personal calificat

- Mobilier si aparate medicale (Italia)

- Saltele speciale, scaune cu rotile, carje, manere (Italia)

- Lenjerie pat bumbac (Italia)

- Masa (3 mese principale + 2 gustari)

- Igiena (baie, tuns, unghii, barbierit)

- Cada cu usa (batrani / dizabilitati)

- Servicii de menaj / Spalatorie

- Administrare medicamente

- Perfuzii, injectii, glicemii

- Schimbare pampers, tratare escare

- Evaluare medic generalist

- Asigurare prim ajutor

- Terapie ocupationala

- Camere de zi si camere de mese

- TV, telefon, internet

- Mese festive: sarbatori si onomastice

- Curte si gradina inchise

- Mediu sigur, securizat

Rezidentii nostri

Rezidentii nostri

CONSULTATIE GRATUITA

Sunați și programați ACUM

o consultație gratuită!

0768-737-246;

0040 768 737 246;

0039 340 0766 379

Servicii pentru:

îngrijire vârstnici și adulți

îngrijire tranzitorie (post-spitalizare)

îngrijire pe termen lung (accident vascular, Alzheimer)

îngrijire paliativă

Azil privat - Camin Lili

Pentru informatii, sunati chiar acum!

Telefon: 0768.737.246



Camin privat ingrijire batrani

Azil de batrani

Îngrijirea seniorilor: Vești bune pentru adulții în vârstă - fragilitatea este reversibilă

 




« Annie Lim, care avea diabet zaharat de tip 2, hipertensiune arterială și hiperlipidemie, te-a vizitat într-o zi la clinica ta. O bătrână veselă de 78 de ani, era singură, locuia singură și participase la urmărirea ei cu tine în mod regulat în ultimii zece ani. Ea își făcea singură treburile și era o față cunoscută în cartier. În ultimele șase luni, Annie se simțea obosită și, pentru prima dată, și-a dezvăluit dificultățile în a merge la cafeneaua din apropiere. Viteza ei de mers era vizibil mai mică și vizitase cafeneaua mai rar. Ea cumpărase un baston de mers cu trei luni în urmă la sfatul tău și îl folosea pentru a o ajuta să se deplaseze. Annie ți-a spus că asta face parte din îmbătrânirea normală și a cerut o pastilă pentru a-și întări picioarele.»


Fragilitatea se dezvoltă în timp, ceea ce le permite oamenilor să accepte schimbările incrementale ale corpului lor. Ni se oferă multe oportunități de a preveni fragilitatea de-a lungul anilor; de aceea este important să combatem tendința de a accepta fragilitatea ca o parte normală a îmbătrânirii. Reversibilitatea necesită timp și efort, dar vestea bună este că fragilitatea este reversibilă.

Fragilitatea este definită ca îndeplinirea a trei dintre următoarele descrieri:
  • Epuizare auto-raportată
  • Viteză de mers lentă
  • Activitate fizică scăzută
  • Slăbiciune în puterea de prindere
  • Pierdere neintenționată în greutate de peste 10 kilograme într-un an.
  • De asemenea, include adesea căderi frecvente, scăderea libidoului, tulburări de dispoziție, incontinență și pierderea musculară (sarcopenie).
Eșecul de a prospera poate face ca etapele târzii ale fragilității să fie extrem de dificil de inversat, astfel încât cu cât o intervenție mai devreme, cu atât mai bine.

Grade de fragilitate la batranete:

  1. Este foarte bine – Oameni robusti, activi, energici si motivați. Acești oameni fac de obicei exerciții fizice în mod regulat. Sunt printre cei mai apți pentru vârsta lor.
  2. Este bine – Persoane care nu au nicio boală activă simptome, dar sunt mai puțin apte decât categoria 1. Adesea, aceștia exercițiu sau sunt foarte activi ocazional, de ex. sezonier.
  3. Gestionarea echilibrata – Oameni ale căror probleme medicale sunt bine controlate, dar nu sunt activi în mod regulat dincolo de mersul de rutină.
  4. Vulnerabil – Deși nu depinde de alții pentru ajutor zilnic, adesea simptomele limitează activitățile. Se plâng de „încetinirea” și/sau oboseala în timpul zilei.
  5. Ușor fragil – Acești oameni au adesea mai mult încetinire evidentă și au nevoie de ajutor în IADL de ordin înal (finanțe, transport, treburi grele casnice, medicamente). De obicei, fragilitatea ușoară afectează progresiv cumpărături și plimbare singur afară, pregătirea mesei și treburile casnice.
  6. Moderat fragil – Oamenii au nevoie de ajutor cu toate activitățile exterioare și cu menținerea casei. Înăuntru, ei au adesea probleme cu scările și au nevoie de ajutor la baie și ar putea avea nevoie de asistență minimă (cuing, standby) cu pansament.
  7. Sever fragil – Complet dependent de îngrijire personală, indiferent de cauză (fizică sau cognitivă). Chiar și așa, par stabili și nu la risc ridicat de deces (în ~ 6 luni).
  8. Foarte Sever fragil – Complet dependent, apropiindu-se de sfârșitul vieții. De obicei, ar putea nu se recuperează nici măcar după o boală minoră.
  9. Bolnav terminal - Se apropie de sfârșitul vieții. Acest categoria se aplică persoanelor cu speranță de viață <6 luni, care altfel nu sunt în mod evident fragili.

Punctajul fragilității la persoanele cu demență

Gradul de fragilitate corespunde gradului de demență. Simptomele comune în demența ușoară includ uitarea detalii ale unui eveniment recent, deși încă își amintesc evenimentul în sine, repetarea aceleiași întrebări/poveste și retragerea socială.

În demența moderată, memoria recentă este chiar foarte afectată deși se pare că își pot aminti bine evenimentele din viața trecută. Ei pot face îngrijire personală cu îndemnuri.

În demența severă, aceștia nu pot face îngrijire personală fără ajutor.

Abordarea rapidă a problemelor și discuția cu medicul dumneavoastră primar și cu alți profesioniști pentru a stabili un curs de acțiune personalizat este esențial. Momentul pentru a începe este întotdeauna acum.

Într-un studiu din 2011 la Universitatea din Sydney din Australia, de exemplu, tratamentele și intervențiile cheie au făcut ca inversarea fragilitatii usoare să devină realitate în marea majoritate a oamenilor.

Trei elemente cheie au contribuit la inversarea fragilității: exercițiile fizice, nutriția și factorii sociali.

Exercițiile fizice au fost tratamentul primar care a avut cel mai bun efect pozitiv: exercițiile de forță, echilibru și anduranță.

Al doilea, nutriția. Adulții în vârstă au nevoie de mai multă nutriție și de mai puține calorii, așa că implicarea unui nutriționist sau dietetician poate fi de ajutor.

A treia zonă care afectează și depresia este o combinație numită factori sociali. Opțiunile de creștere a angajamentelor sociale, împreună cu încurajarea participării, adaugă aspecte mentale activităților fizice care au loc.

Fragilitatea este multidimensională, iar fiziopatologia sa este complexă. Identificarea și intervenția precoce pot scădea sau inversa fragilitatea, în special în stadiile incipiente. Medicii de asistență medicală primară, asistenții medicali comunitari și rețelele sociale comunitare au roluri importante în identificarea vârstnicilor pre-fragi și fragili prin utilizarea unor instrumente simple de screening a fragilității și evaluări rapide geriatrice.

Așadar, fragilitatea cuprinde atât fragilitate fizică cât și acumularea unor deficiențe – inclusiv modificările fiziologice care apar odată cu îmbătrânirea, bolile fizice și cognitive, precum și factorii socioeconomici.

Odată ce un pacient este testat pentru a fi pre-fragil sau fragil, poate fi efectuată o analiză medicală direcționată la clinica de asistență primară. Se urmăresc obiective primare ca identificarea malnutriției, cauze medicale precum hipotiroidism, anemie, tulburări cognitive, depresia ca o cauză a oboselii, slăbiciunii și pierderii în greutate sau identificarea unor semnale pentru alte boli pentru pierderea neintenționată în greutate sau orice probleme de înghițire și asigurarea că controlul bolilor cronice este optimizat.

În concluzie, fragilitatea este recunoscută ca un gigant geriatric în curs de dezvoltare și are consecințe de anvergură pentru individ, familie și societate în viitor. Paradigmele de îngrijire a sănătății se schimbă pentru a aborda fragilitatea în stadiile sale incipiente, a întârzia evoluția acesteia spre dizabilitate și pentru a oferi un sistem care sprijină îmbătrânirea în vigoare pentru persoanele în vârstă.

«După trei luni, Annie s-a întors pentru revizuire. Ai observat că viteza ei de mers s-a îmbunătățit. Vizitele ei la kinetoterapeut într-un centru de zi de reabilitare fuseseră foarte eficiente. De asemenea, a ținut cont de sfatul tău de a-și crește aportul de proteine ​​pe lângă dieta ei pentru diabetici. Annie a primit și sprijin de la un manager de caz comunitar la care ați trimis-o. Ea v-a mulțumit pentru ajutorul acordat la examinarea ei devreme, astfel încât starea ei să poată fi îmbunătățită în timp .»

---------

Suntem unul dintre furnizorii de servicii de îngrijire pentru bătrâni, pentru persoane cu dizabilități sau persoane cu maladia Alzheimer, din București.

Contactați-ne pentru a discuta despre nevoile dv. de îngrijire și asistență. Suntem deschiși 24/7 pentru a vă ajuta pe dvs. și familia dvs.




Referințe :
  1. https://www.carepatrol.com/blog/Good-News-for-Older-Adults-Frailty-is-Reversible_AE89.html
  2. Chen CY, Gan P, How CH. Approach to frailty in the elderly in primary care and the community. Singapore Med J. 2018 May;59(5):240-245. doi: 10.11622/smedj.2018052. Erratum in: Singapore Med J. 2018 Jun;59(6):338. PMID: 29799055; PMCID: PMC5966632.
  3. https://www.bgs.org.uk/sites/default/files/content/attachment/2018-07-05/rockwood_cfs.pdf





Niciun comentariu:
Write comentarii

Sunteti interesat de serviciile noastre?
Aflati mai multe actualizari !