Adresa

Str. Maracineni nr. 91 A

Bucuresti, sector 6

Prelungirea Ghencea

caminlili1@gmail.com

Tel: 0768-737-246

Servicii azil privat - Casa Lili

- Ingrijire zi si noapte

- Atentie, daruire, respect

- Personal calificat

- Mobilier si aparate medicale (Italia)

- Saltele speciale, scaune cu rotile, carje, manere (Italia)

- Lenjerie pat bumbac (Italia)

- Masa (3 mese principale + 2 gustari)

- Igiena (baie, tuns, unghii, barbierit)

- Cada cu usa (batrani / dizabilitati)

- Servicii de menaj / Spalatorie

- Administrare medicamente

- Perfuzii, injectii, glicemii

- Schimbare pampers, tratare escare

- Evaluare medic generalist

- Asigurare prim ajutor

- Terapie ocupationala

- Camere de zi si camere de mese

- TV, telefon, internet

- Mese festive: sarbatori si onomastice

- Curte si gradina inchise

- Mediu sigur, securizat

Rezidentii nostri

Rezidentii nostri

CONSULTATIE GRATUITA

Sunați și programați ACUM

o consultație gratuită!

0768-737-246;

0040 768 737 246;

0039 340 0766 379

Servicii pentru:

îngrijire vârstnici și adulți

îngrijire tranzitorie (post-spitalizare)

îngrijire pe termen lung (accident vascular, Alzheimer)

îngrijire paliativă

Azil privat - Camin Lili

Pentru informatii, sunati chiar acum!

Telefon: 0768.737.246



Camin privat ingrijire batrani

Azil de batrani

Îmbătrânirea și sănătatea - Tulburări de alimentație la vârstnici

 




Tulburările de alimentație reprezintă un grup de tulburări psihice complexe caracterizate prin comportamente alimentare anormale care duc la o rată ridicată de morbiditate, sau chiar deces, dacă sunt subestimate și netratate. Principalele tulburări sunt: ​​anorexia nervoasă, bulimia nervoasă și tulburarea de alimentație excesivă.
  1. Anorexia nervoasă se caracterizează prin restricția aportului de energie care duce la o greutate corporală semnificativ scăzută, care este mai mică decât cea minimă așteptată; frica intensă de creștere în greutate; accent nejustificat pe forma corpului.
  2. Bulimia nervoasă se caracterizează prin episoade de alimentație excesivă (mâncând o cantitate mai mare de alimente decât ar mânca majoritatea oamenilor în același timp, cu o lipsă de control în timpul episoadelor), precum și prin comportamente compensatorii inadecvate recurente pentru previne creșterea în greutate (adică vărsăturile autoinduse, utilizarea abuzivă de laxative, diuretice sau alte medicamente, postul sau exercițiile fizice excesive).
  3. Tulburarea de alimentație excesivă este reprezentată de episoade de alimentație excesivă care se caracterizează printr-un aport alimentar neobișnuit de mare într-o perioadă de timp scurt, în timp ce se confruntă cu pierderea controlului. Este asociată în mod obișnuit cu supraponderalitatea și obezitatea.
Chiar dacă aceste comportamente anormale sunt diagnosticate în mare parte în timpul copilăriei, în literatură au fost raportate cazuri interesante de tulburări alimentare târzii.

În ciuda faptului că tulburările de alimentație sunt diagnosticate mai frecvent în timpul adolescenței, este larg acceptat că tulburările de alimentație pot fi prezente la orice vârstă. Totuși, rămâne deschisă întrebarea dacă acestea reprezintă o continuare a unei tulburări de-a lungul vieții sau o boală cu debut tardiv.

Oricum, un debut după vârsta de 40 de ani este în general considerat cu debut tardiv. Cea mai frecventă tulburare de alimentație în timpul îmbătrânirii este bulimia nervoasă. Tulburările de alimentație la adulții în vârstă pot fi împărțite în grupuri: debut precoce (care continuă sau reapare la bătrânețe) și debut tardiv (care se dezvoltă pentru prima dată mai târziu în viață).

Un studiu recent asupra tulburărilor alimentare ale vieții târzii a arătat că persoanele afectate de aceste boli au raportat semnificativ mai puține episoade de vărsături săptămânale și mai puține comportamente de auto-vătămare, dar o istorie mai frecventă de obezitate trecută sau actuală decât persoanele cu debut precoce.

S-a demonstrat că un procent mare de indivizi care prezintă tulburări alimentare târzii au raportat depresie și anxietate comorbidă.

În concluzie, articolul medical menționează faptul că datorită riscului ridicat pentru complicații, tulburările de alimentație târzii nu trebuie neglijate.

Persoanele în vârstă cu tulburări de alimentație, după cum s-a subliniat, pot prezenta imagini clinice diferite în comparație cu pacienții mai tineri; o atenție deosebită trebuie acordată unei scăderi în greutate inexplicabile la o femeie la sfârșitul vieții, precum și femeilor deprimate sau anxioase (care reprezintă populații cu risc ridicat pentru tulburări de alimentație), pentru a reduce morbiditatea și a îmbunătăți calitatea vieții.

Așadar, potrivit concluziilor articolului, clinicienii trebuie să ia în considerare tulburările de alimentație târzii atunci când, în practica lor clinică, sunt chemați să realizeze o evaluare holistică a adulților în vârstă.



---------

Suntem unul dintre furnizorii de servicii de îngrijire pentru bătrâni, pentru persoane cu dizabilități sau persoane cu maladia Alzheimer, din București.

Contactați-ne pentru a discuta despre nevoile dv. de îngrijire și asistență. Suntem deschiși 24/7 pentru a vă ajuta pe dvs. și familia dvs.



Referințe : Antonina Luca , Maria Luca , Carmela Calandra2 . Tulburări de alimentație la sfârșitul vieții. Îmbătrânire și boală . 2015, 6(1): 48-55 https://doi.org/10.14336/AD.2014.0124

Niciun comentariu:
Write comentarii

Sunteti interesat de serviciile noastre?
Aflati mai multe actualizari !