
La caminul nostru de viata asistata, prin ingrijirea acordata, urmarim ca rezidentii nostri sa ramana in siguranta si sa le satisfacem nevoile zilnice. Punem suflet in ceea ce facem si ascultam preocuparile rezidentilor nostri pentru a le asigura o viata linistita si de calitate. Iata cateva coordonate pe care le urmam.
- Ne concentram pe abilitatile rezidentului. Seniorii sunt mai fericiti cand se concentreaza asupra a ceea ce le place si pot face. Potrivit unui studiu din The Gerontologist, acceptarea îmbătrânirii și adaptarea la schimbările legate de vârstă este vitală pentru îmbătrânirea și bunăstarea cu succes.
- Îi ajutam să ramana conectati social. Participarea sociala frecventa, interactiunile si sprijinul celor din jur contribuie puternic la sanatatea mentala si bunastarea persoanelor in varsta, potrivit unui studio Statistic Canady, privind imbatranirea sanatoasa.
- Îi incurajam sa fie implicati in activitati. Angajamentul in activitati fizice, mentale si sociale este o component cheie pentru imbatranirea cu success si satisfactia vietii, potrivit cercetatorilor de la Universitatea York din Toronto. Studiul lor a constatat că adulții canadieni activi din punct de vedere fizic, de exemplu,au fost de doua ori mai predispusi sa aiba o batranete optima, privind sanatatea si bunastarea.
- Accentuam partea pozitiva a vietii. Pe masura ce oamenii imbatranesc, au o sanatate si o stare emotionala mai buna reamintindu-si experientele positive si provocandu-i cu experiente placute. Atitudinea lor este pozitiva, potrivit studiului Stanford Center on Longevity. In testele de memorie, seniorii au reamintit mai multe imagini positive decat imagini negative in comparative cu adultii mai tineri. De asemenea, cand li s-au aratat fotografii cu oameni care zambesc sau se incrunta, seniorii si-au amintit mai repede fetele zambitoare.
- Le incurajam voluntariatul. Ii provocam sa sara in ajutorul celor din jur. Cercetatorii Universitatii din Toronto au descoperit ca volutariatul formal a redus depresia si a sporit bunastarea psihosociala la persoanele in varsta. Seniorii au spus ca sentimental de apreciere sau de necessitate ca voluntari le-a sporit satisfactia de sine, iar cei cu afectiuni cornice pareau sa beneficieze cel mai mult de aceasta provocare.
- Îi provocam sa invete in fiecare zi. Învatarea continua, pe tot parcursul vietii, mareste satisfactia si fericirea vietii seniorilor, imbunatatindu-le in acelasi timp sanatatea fizica si mentala, potrivit unui studiu al Universitatii din Manitoba.
Contactati-ne si vizitati-ne, oricand!
Niciun comentariu:
Write comentarii