Adresa

Str. Maracineni nr. 91 A

Bucuresti, sector 6

Prelungirea Ghencea

caminlili1@gmail.com

Tel: 0768-737-246

Servicii azil privat - Casa Lili

- Ingrijire zi si noapte

- Atentie, daruire, respect

- Personal calificat

- Mobilier si aparate medicale (Italia)

- Saltele speciale, scaune cu rotile, carje, manere (Italia)

- Lenjerie pat bumbac (Italia)

- Masa (3 mese principale + 2 gustari)

- Igiena (baie, tuns, unghii, barbierit)

- Cada cu usa (batrani / dizabilitati)

- Servicii de menaj / Spalatorie

- Administrare medicamente

- Perfuzii, injectii, glicemii

- Schimbare pampers, tratare escare

- Evaluare medic generalist

- Asigurare prim ajutor

- Terapie ocupationala

- Camere de zi si camere de mese

- TV, telefon, internet

- Mese festive: sarbatori si onomastice

- Curte si gradina inchise

- Mediu sigur, securizat

Rezidentii nostri

Rezidentii nostri

CONSULTATIE GRATUITA

Sunați și programați ACUM

o consultație gratuită!

0768-737-246;

0040 768 737 246;

0039 340 0766 379

Servicii pentru:

îngrijire vârstnici și adulți

îngrijire tranzitorie (post-spitalizare)

îngrijire pe termen lung (accident vascular, Alzheimer)

îngrijire paliativă

Azil privat - Camin Lili

Pentru informatii, sunati chiar acum!

Telefon: 0768.737.246



Camin privat ingrijire batrani

Azil de batrani

Ce trebuie să știi despre vitamine, nutriție și boala Alzheimer ?

 

 

vitamine si nutritie pentru creier


Boala Alzheimer (AD) este cea mai frecventă formă de demență, iar îmbătrânirea populației înseamnă că numărul cazurilor crește succesiv. Cauza bolii nu a fost stabilită, dar se sugerează că mulți factori o afectează, inclusiv aspectele nutriționale.


S-a constatat că o dietă bogată în vitamine antioxidante poate îmbunătăți funcțiile cognitive ale pacienților. Datorită unui aport adecvat de vitamine B, nivelurile de homocisteină sunt reduse, ceea ce protejează indirect împotriva dezvoltării bolii. O dietă echilibrată corespunzător, precum și utilizarea suplimentelor adecvate, pot contribui la îmbunătățirea stării clinice a pacienților cu boala Alzheimer. Iată și simptomele bolii, în diferite tipuri si stadii ale acesteia.







Aprovizionarea optimă cu nutrienți adecvați (de exemplu, prin introducerea unei diete mediteraneene) sau consumul crescut de ingrediente selectate (de exemplu, o dietă ketogenică), precum și evitarea elementelor toxice, sunt esențiale pentru buna funcționare a creierului și, în consecință, prevenirea bolilor neurodegenerative. Prin urmare, această publicație trece în revistă cea mai recentă literatură privind susținerea terapiei AD prin administrarea de vitamine, în principal cu proprietăți antioxidante.

Nivelurile mai scăzute de vitamina B sunt adesea asociate cu scăderea capacității cognitive, de obicei datorită nivelului crescut de homocisteină. Vitamina B6, B9 (folat) și B12 (cianocobalamină) sunt implicate în metabolismul homocisteinei, care poate fi astfel stimulat cu ajutorul suplimentării cu vitamina B, rezultând un risc redus de demență.

Vitamina A și C au activitate antioxidantă, prin urmare, utilizarea lor în îmbunătățirea cunoașterii și prevenirea demenței. Vitamina A (retinol) este esențială pentru memorie, învățare și cunoaștere. Nivelurile sale din creier scad odată cu vârsta și sunt foarte scăzute la pacienții cu AD. Retinoizii efectuați sau carotenoizii provitaminici oferă vitamina A, β-carotenul fiind cel mai frecvent întâlnit în alimente. În Physician 'Health Study II (PHSII), un studiu randomizat al suplimentării cu β-caroten, s-a constatat că utilizarea pe termen lung conferea beneficii cognitive. S-a raportat, de asemenea, că acidul retinoic protejează neuronii hipocampului prin prevenirea morții celulare induse de Aβ.

Un studiu a demonstrat că aportul dietetic scăzut de vitamina D a fost asociat cu o performanță cognitivă slabă. Rezultate similare au fost obținute dintr-un alt studiu din Al treilea sondaj național de examinare a sănătății și nutriției (NHANES III).

Vitamina E este un puternic agent antioxidant și antiinflamator. Are și roluri neuroprotectoare. Au fost raportate niveluri mai scăzute de vitamina E la pacienții cu AD. A arătat rezultate pozitive în ceea ce privește cunoașterea. Cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a sprijini utilizarea vitaminei E ca agent terapeutic pentru AD.

Concluzionând, cercetările sugerează că o dietă bogată în vitamine antioxidante poate încetini progresia bolii Alzheimer. Metaanalizele efectuate sugerează că deficiențele vitaminelor A, B, C, D și E pot crește riscul de Alzheimer, prin urmare, o dietă bogată în vitaminele A, D, C, B6, B12 și acid folic, precum și suplimentarea cu doze mai mari (de exemplu, 2000 IE de vitamina E) pare a fi recomandată în prevenirea bolii. Cantitățile adecvate de fructe și legume vor completa deficiența vitaminelor antioxidante, care sunt adesea deficitare la pacienții cu demență. Cercetările suplimentare ar trebui să se concentreze pe rezolvarea problemelor neclare.

 

 

Referințe :


[1] Anuja Sharma și Yatender Kumar 2019, Derivate ale naturii ca tratamente alternative împotriva bolii Alzheimer. Sharma A, Kumar Y., J Alzheimers Dis Rep. 2019 21 noiembrie; 3 (1): 279-297. doi: 10.3233 / ADR-190137. PMID: 31867567 [ PubMed ] 


[2] Anita Mielech , Anna Puzja-Jakubik , Renata Markiewicz-Żukowska și Katarzyna Socha (2020), Vitaminele în boala Alzheimer - Revizuirea ultimelor rapoarte. Nutrienți. 2020 noiembrie; 12 (11): 3458. Publicat online 2020 noiembrie 11. doi:  10.3390 / nu12113458PubMed ] 


Niciun comentariu:
Write comentarii

Sunteti interesat de serviciile noastre?
Aflati mai multe actualizari !