Pe măsură ce îmbătrânim, capacitatea noastră de a răspunde în mod adecvat la căldura de vară poate deveni o problemă serioasă. Persoanele în vârstă prezintă un risc semnificativ crescut din cauza hipertermiei, în lunile de vară. Hipertermia poate include edem de căldură (umflături la glezne și picioare atunci când te încălzești), sincope din cauza căldurii (amețeli bruște), crampe și epuizare.
Experții Institutului Național de Îmbătrânire, care fac parte din Institutele Naționale de Sănătate, spun că factorii care pot crește riscul hipertermiei pot fi:
- Circulația sângelui slabă și glandele sudoripare ineficiente
- Boli de inimă, plămâni și rinichi, precum și orice boală care provoacă slăbiciune generală sau febră
- Hipertensiunea arterială sau alte afecțiuni care necesită modificări în alimentație, cum ar fi dietele cu restricții de sare/
- Transpirație redusă, cauzată de medicamente precum diuretice, sedative, tranchilizante și anumite medicamente pentru inima și tensiunea arterială
- Luând mai multe medicamente pentru diferite afecțiuni (este important, totuși, să continuați să luați medicația prescrisă și să discutați posibile probleme cu un medic.)
- Fiind substanțial supraponderal sau subponderal
- Consumul de băuturi alcoolice
- Deshidratarea
Accidentul vascular cerebral este o formă severă de hipertermie care apare atunci când corpul este copleșit de căldură și incapabil să-și controleze temperatura. Printre simptome se numără leșin; o schimbare a comportamentului (confuzie, combativitate, posibil delir sau comă); pielea uscată, înroșită și un puls puternic, rapid; și lipsa de transpirație.
Dacă persoana poate înghiți în siguranță, oferă lichide precum apă și sucuri de fructe sau legume, dar nu alcool sau cafeină.
Aplicați o cârpă rece și umedă la încheieturi, gât, axile și zona inghinală. Acestea sunt locuri unde sângele trece aproape de suprafața pielii, iar o cârpă rece poate ajuta la răcirea sângelui.
Niciun comentariu:
Write comentarii