Adresa

Str. Maracineni nr. 91 A

Bucuresti, sector 6

Prelungirea Ghencea

caminlili1@gmail.com

Tel: 0768-737-246

Servicii azil privat - Casa Lili

- Ingrijire zi si noapte

- Atentie, daruire, respect

- Personal calificat

- Mobilier si aparate medicale (Italia)

- Saltele speciale, scaune cu rotile, carje, manere (Italia)

- Lenjerie pat bumbac (Italia)

- Masa (3 mese principale + 2 gustari)

- Igiena (baie, tuns, unghii, barbierit)

- Cada cu usa (batrani / dizabilitati)

- Servicii de menaj / Spalatorie

- Administrare medicamente

- Perfuzii, injectii, glicemii

- Schimbare pampers, tratare escare

- Evaluare medic generalist

- Asigurare prim ajutor

- Terapie ocupationala

- Camere de zi si camere de mese

- TV, telefon, internet

- Mese festive: sarbatori si onomastice

- Curte si gradina inchise

- Mediu sigur, securizat

Rezidentii nostri

Rezidentii nostri

CONSULTATIE GRATUITA

Sunați și programați ACUM

o consultație gratuită!

0768-737-246;

0040 768 737 246;

0039 340 0766 379

Servicii pentru:

îngrijire vârstnici și adulți

îngrijire tranzitorie (post-spitalizare)

îngrijire pe termen lung (accident vascular, Alzheimer)

îngrijire paliativă

Azil privat - Camin Lili

Pentru informatii, sunati chiar acum!

Telefon: 0768.737.246



Camin privat ingrijire batrani

Azil de batrani

5 Tulburări de alimentație la persoanele varstnice

 

lipsa poftei de mancare la batrani

Tulburările de alimentație apar adesea  la adolescenți, dar acestea pot afecta persoane de toate vârstele. Persoanele în vârstă pot avea astfel de tulburări din cauza schimbărilor emoționale și fizice cu care se confruntă odată cu înaintarea în vârstă. Tulburările de comportament alimentar  sunt periculoase  deoarece afectează sănătatea, de aceea trebuie să luați în considerare aceste 5 tipuri de afecțiuni.

1. Anorexia Nervoasa

Acest tip de tulburare alimentară apare atunci când vârstnicii își restricționează rigid aportul alimentar. La vârstnici, comportamentul poate fi declanșat de depresie, singurătate sau temeri de îmbătrânire. Tratarea anorexiei necesită  terapie pentru a aborda declanșatorii tulburării alimentare și pentru a găsi modalități sănătoase de a gestiona stresul.

Nutriționiștii profesioniști  pot fi o sursă minunată de informații și încurajare pentru persoanele în vârstă cu tulburări alimentare. Familia  sau  îngrijitorii  îi pot ajuta pe cei  în vârstă să se concentreze pe alegeri ale stilului de viață care cresc șansele de a duce o viață mai lungă și mai sănătoasă.

2. Bulimia

Bulimia implică curățarea după mese, fie prin vărsături, fie prin abuz de laxative și poate fi dificilă de observat, deoarece în mod normal nu duce la pierderea în greutate drastică sau modificări ale modului alimentar. Cu toate acestea, este încă destul de periculos, în special la vârstnici, deoarece vărsăturile repetate pot provoca deshidratare, gastrită și probleme cardiace. La fel ca în cazul altor tulburări alimentare, utilizarea antidepresivelor poate reduce severitatea tulburării.

3. Mancatul compulsiv

Mancatul compulsiv se  caracterizează prin perioade în care vârstnicii mănâncă rapid și incontrolabil cantități excesiv de mari de alimente. Această tulburare  apare deseori alaturi de anorexie sau bulimie, dar persoanele în vârstă cu această problemă tind să se îngrașe excesiv. Consultațiile cu un nutriționist sau dietetician ajută la învățarea unor comportamente alimentare mai sănătoase, dar persoanele cu această tulburare au nevoie și de psihoterapie pentru a le ajuta să abordeze problemele care pot declanșa afecțiunea.

Ajutarea unei persoane dragi cu o tulburare alimentară poate fi epuizantă, de aceea este important ca îngrijitorii să își facă timp să participe la propriul echilibru psihic. Folosind metoda noastră proprie de îngrijire echilibrată, îngrijitorii noștri pot încuraja persoana iubită să mănânce bine, să facă exerciții fizice, să obțină  stimulare mentală și socială și să se concentreze pe alți factori de viață care promovează longevitatea.

4. Ortorexia

Ortorexia nervoasă este o obsesie pentru consumul de alimente pe care cineva le consideră sănătoase. Persoanele în vârstă cu ortorexie au o preocupare copleșitoare pentru sănătate și își limitează sever dieta la alimentele pe care le consideră sănătoase. Acestea pot tăia aproape toate grupurile de alimente treptat până când ajung la o categorie mică de alimente sigure, cum ar fi legumele crude cu un pH scăzut. În cele din urmă, aceste modele de alimentație dezordonate și obsesive pot duce la pierderea în greutate sau la probleme comportamentale. Ortorexia este strâns legată de tulburarea obsesiv-compulsivă, de aceea necesită de obicei psihoterapie pentru combaterea acesteia.

5. Sindromul Pica

Pica este o tulburare alimentară destul de neobișnuită, deoarece îi determină pe oameni să poftească la  substanțe non-nutritive, dar nu afectează celelalte moduri alimentare. Persoanele în vârstă cu pica pot mânca non-alimente, care nu au valoare nutritională: pământ, pietricele, gheată, cretă, vopsea uscată, săpun, hârtie, pânză, lână, detergent, păr, amidon. Această afecțiune poate fi cauzată de deficiențe minerale. Cu toate acestea, se poate datora și unor forme de tulburare obsesiv-compulsivă, care necesită terapie comportamentală.

Un îngrijitor instruit poate oferi sprijin suplimentar dacă persoana vârstnică  are o tulburare alimentară. Nu orice senior are aceleași nevoi de îngrijire, ceea ce înseamnă că nu toți au nevoie de același tip de îngrijiri.

Niciun comentariu:
Write comentarii

Sunteti interesat de serviciile noastre?
Aflati mai multe actualizari !