Adresa

Str. Maracineni nr. 91 A

Bucuresti, sector 6

Prelungirea Ghencea

caminlili1@gmail.com

Tel: 0768-737-246

Servicii azil privat - Casa Lili

- Ingrijire zi si noapte

- Atentie, daruire, respect

- Personal calificat

- Mobilier si aparate medicale (Italia)

- Saltele speciale, scaune cu rotile, carje, manere (Italia)

- Lenjerie pat bumbac (Italia)

- Masa (3 mese principale + 2 gustari)

- Igiena (baie, tuns, unghii, barbierit)

- Cada cu usa (batrani / dizabilitati)

- Servicii de menaj / Spalatorie

- Administrare medicamente

- Perfuzii, injectii, glicemii

- Schimbare pampers, tratare escare

- Evaluare medic generalist

- Asigurare prim ajutor

- Terapie ocupationala

- Camere de zi si camere de mese

- TV, telefon, internet

- Mese festive: sarbatori si onomastice

- Curte si gradina inchise

- Mediu sigur, securizat

Rezidentii nostri

Rezidentii nostri

CONSULTATIE GRATUITA

Sunați și programați ACUM

o consultație gratuită!

0768-737-246;

0040 768 737 246;

0039 340 0766 379

Servicii pentru:

îngrijire vârstnici și adulți

îngrijire tranzitorie (post-spitalizare)

îngrijire pe termen lung (accident vascular, Alzheimer)

îngrijire paliativă

Azil privat - Camin Lili

Pentru informatii, sunati chiar acum!

Telefon: 0768.737.246



Camin privat ingrijire batrani

Azil de batrani

Drepturi financiare pentru nevăzători, copii si adulti

 

Beneficiarii sunt copii si adulti cu handicap vizual grav si accentuat.

In conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 2/2004 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 14/2003 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap aprobata prin Legea nr.144/2004, drepturile financiare ale persoanelor cu handicap vizual se platesc din bugetul alocat Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, prin directiile de munca, si protectie sociala. Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 2/2004 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 14/2003 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap au fost aprobate prin Ordinul comun MMSSF/MAI nr.56/131/2004.

Conditii

Plata drepturilor financiare ale persoanelor cu handicap vizual se efectueaza de catre directiile de munca, si protectie sociala teritoriale, lunar, in baza deciziei emise de conducatorul serviciului public de asistenta sociala din subordinea consiliului judetean, respectiv a consiliului local, al sectorului municipiului Bucuresti:

- prin mandat postal,
- in cont personal deschis la o unitate bancara,
- prin alta forma de plata la cererea persoanei beneficiare.

Cuantum

Drepturile financiare ale persoanelor cu handicap vizual fac parte din categoria prestatiilor sociale.
Începand cu data de 1 ianuarie 2006, adultii nevazatori cu handicap grav beneficiaza de un venit lunar sub forma unei alocatii sociale în cuantum de 178 lei (RON), iar adultii nevazatori cu handicap accentuat beneficiaza de un venit lunar sub forma unei alocatii sociale în cuantum de 89 lei (RON).
Începând cu data de 1 ianuarie 2006, adultii cu handicap grav si accentuat, cu exceptia nevazatorilor, care nu realizeaza venituri din salarii sau pensii, cu exceptia pensiei de urmas, beneficiaza de un venit lunar sub forma unei indemnizatii lunare in cuantum de 158 lei (RON).
Adultul cu handicap vizual grav primeste pentru plata insotitorului o indemnizatie echivalenta cu salariul net al asistentului social debutant cu studii medii din unitatile de asistenta sociala din sectorul bugetar, altele decat cele cu paturi (de la 1 octombrie 2008 - 460 RON).

Modalitati de obtinere

Stabilirea drepturilor fiecarei persoane cu handicap vizual se face prin decizie a conducatorului serviciului public de asistenta sociala, emisa in termen de 5 zile de la inregistrarea cererii.

Drepturile persoanelor cu handicap vizual se stabilesc incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.

Documente Necesare

  • cererea persoanei cu handicap vizual, respectiv a parintilor sau a altui reprezentant legal al copilului cu handicap inregistrata la serviciul public de asistenta sociala din subordinea consiliului judetean, respectiv a consiliului local, al sectorului municipiului Bucuresti, in a carui raza teritoriala locuieste persoana cu handicap vizual; formularul cererii tip este prevazut in anexele nr.1a) si 1b) la normele metodologice de aplicare a prevederilor OG. nr.2/2004 aprobate prin Ordinul comun MMSSF/MAI nr.56/131/2004 si este disponibil la serviciul public de asistenta sociala din subordinea consiliului judetean, respectiv a consiliului local, al sectorului municipiului Bucuresti;
  • certificatul de incadrare inr-o categorie de persoana cu handicap emis de Comisia de expertiza medicala a persoanelor cu handicap pentru adulti sau, dupa caz, de Comisia pentru protectia copilului;

Incetarea, Suspendarea sau Modificarea dreptului

Daca la reevaluarea periodica a persoanelor cu handicap nu se mai intrunesc conditiile necesare incadrarii in gradul de handicap stabilit initial si care deschide drepturile mentionate se poate recomanda incetarea/suspendarea sau modificarea dreptului.
Incetarea/suspendarea sau modificarea dreptului se face prin decizie a conducatorului serviciului public de asistenta sociala. (sursa)

Niciun comentariu:
Write comentarii

Sunteti interesat de serviciile noastre?
Aflati mai multe actualizari !