Adresa

Str. Maracineni nr. 91 A

Bucuresti, sector 6

Prelungirea Ghencea

caminlili1@gmail.com

Tel: 0768-737-246

Servicii azil privat - Casa Lili

- Ingrijire zi si noapte

- Atentie, daruire, respect

- Personal calificat

- Mobilier si aparate medicale (Italia)

- Saltele speciale, scaune cu rotile, carje, manere (Italia)

- Lenjerie pat bumbac (Italia)

- Masa (3 mese principale + 2 gustari)

- Igiena (baie, tuns, unghii, barbierit)

- Cada cu usa (batrani / dizabilitati)

- Servicii de menaj / Spalatorie

- Administrare medicamente

- Perfuzii, injectii, glicemii

- Schimbare pampers, tratare escare

- Evaluare medic generalist

- Asigurare prim ajutor

- Terapie ocupationala

- Camere de zi si camere de mese

- TV, telefon, internet

- Mese festive: sarbatori si onomastice

- Curte si gradina inchise

- Mediu sigur, securizat

Rezidentii nostri

Rezidentii nostri

CONSULTATIE GRATUITA

Sunați și programați ACUM

o consultație gratuită!

0768-737-246;

0040 768 737 246;

0039 340 0766 379

Servicii pentru:

îngrijire vârstnici și adulți

îngrijire tranzitorie (post-spitalizare)

îngrijire pe termen lung (accident vascular, Alzheimer)

îngrijire paliativă

Azil privat - Camin Lili

Pentru informatii, sunati chiar acum!

Telefon: 0768.737.246



Camin privat ingrijire batrani

Azil de batrani

În ce condiții beneficiază pacientul de medicamente compensate?

 


Pentru a beneficia de medicamentele compensate, o persoană trebuie să dețină calitatea de asigurat al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Conform legii în vigoare, copiii (până la vârsta de 18 ani) și femeile gravide beneficiază de asigurare medicală gratuită. Restul persoanelor beneficiază de calitatea de asigurat și automat de medicamente compensate doar dacă au achitat la zi contribuția fondului și suma reprezentând coplata și bineînțeles dacă sunt înscriși la un medic de familie.

Pentru a beneficia de medicamentele de pe Lista B, compensate în procent de 90%, persoanele cu venituri din pensii sub 1.139 lei pe lună trebuie să prezinte medicului de familie ultimul talon de pensie, actul de identitate, precum și o declarație pe propria răspundere din care să rezulte faptul că realizează venituri numai din pensii de până la 1.139 lei pe lună. Medicul de familie, la rândul său, va consemna în fișa medicală a pensionarului/în registrul de consultații numărul talonului și cuantumul pensiei și va anexa la fișa medicală declarația dată pe propria răspundere.

Începând cu 1 septembrie 2019, persoanele cu pensii de până la 1.139 RON pot beneficia de medicamente compensate cu 90%, conform HG nr. 643/2019.

Este foarte important ca fișa medicală a fiecărui pensionar cu venituri sub 1.139 de lei să fie însoțită de această declarație (câte una pentru fiecare prescripție eliberată de medic sau aceeași declarație actualizată prin semnătura pensionarului și dată cu ocazia celorlalte prescripții medicale) și să conțină înscrisuri privind numărul talonului și cuantumul pensiei pentru a beneficia de prescripția medicală. Dacă aceste elemente lipsesc, medicul de familie se face vinovat de neglijență și va fi tras la răspundere. 

În situația în care, în baza de date a cabinetului medical există declarația dată pe propria răspundere de către pensionar, anexată la fișa medicală, precum și înscrisuri privind numărul talonului și cuantumul pensiei pentru prescripția eliberată de medic, dar se dovedește că declarația dată pe propria răspundere de către pensionar nu este conformă realității, răspunderea îi revine asiguratului (pensionarului).

În prezent, lista medicamentelor compensate aprobată de Guvern conține sublistele A, B, C și D, sublista C având în componență secțiunile C1, C2 și C3. Conform HG nr 720/2008 cu modificările ulterioare, diferența dintre aceste subliste o reprezintă gradul de compensare al medicamentelor.
  1. Sublista A- conține medicamentele cu procent de compensare de 90% din prețul de referință.
  2. Sublista B- conține medicamentele cu procent de compensare de 50% din prețul de referință
  3. Sublista C, secțiunile C1 și C3- conține medicamentele cu procent de compensare de 100% din prețul de referință. În cadrul acestei liste sunt incluse medicamente pentru boli grave precum hepatita cronică, ciroză hepatică, leucemii, epilespsie, scleroză multiplă etc.
  4. Sublista C, secțiunea C2 -conține medicamente care se acordă bolnavilor cuprinși în cadrul programele naționale de sănătate (HIV/SIDA, tuberculoza, scleroza, hemofilie etc), in tratamentul ambulatoriu si spitalicesc. Aceste medicamente se suportă de către Stat la un preț care nu poate depăși prețul de decontare.
  5. Sublista D- conține medicamentele cu procent de compensare de 20% din prețul de referință.
Pentru pensionarii cu venituri numai din pensii de până la 1.139 lei/lună, nivelul de compensare a medicamentelor din sublista B este de 90% din prețul de referință, din care 50% se suportă din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate și 40% din transferuri din bugetul Ministerului Sănătății către bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, pentru prescripțiile a căror contravaloare la nivelul prețului de referință/prescripție este de până la 330 lei pe lună.

Consultați Lista medicamentelor 2020!

Niciun comentariu:
Write comentarii

Sunteti interesat de serviciile noastre?
Aflati mai multe actualizari !