Pentru informatii, sunati chiar acum!

Telefon: 0768.737.246Ce va oferim

Ce va oferim

Cum îi ajutam pe varstnicii depresivi in perioada sarbatorilor de iarna?
Daca pentru multi dintre noi sarbatorile de iarna sunt cele mai asteptate din timpul anului, pentru altii acestea pot aduce tristete.
Potrivit Academiei Americane a Medicilor de Familie (AAFP), tulburarea afectiva sezoniera  apare in fiecare iarna la 10-20% din populatie.
Odata cu racirea vremii si innoptarea mai devreme, multi oameni sufera de depresie. Pe masura ce se apropie sarbatorile de iarna, si persoanele in varsta se pot confrunta cu depresia din timpul lunilor de iarna.
Specialistii ne recomanda cateva moduri in care putem sa-i ajutam pe batrani sa treaca mai usor peste depresie in aceasta perioada.

1. Dati-le ceva de asteptat:

Batranii se pot simti singuri sau mai lipsiti de interes, cand activitatile lor sunt limitate.

Stabiliti o zi in calendar pentru petrecerea timpului impreuna. O zi in care sa face ceva care le face placere: sa mearga la un muzeu, la un film sau in vizita la vechi prieteni.

2. Ascultatii:

Daca sunt tristi, sa-i ascultati, fara a-i judecat. Lasati-i sa impartaseasca sentimentelor lor.

3. Îmbunatatiti alimentatia:

O nutritie corecta îi poate apara impotriva depresiei, nutrientii esentiali îi pot ajuta sa se simta mai bine interior.

Alimentele care contin acizi grasi Omega 3, precum somonul,macroul, heringul, sardinele si pastravul, pot reduce depresia si anxietatea. Citricele  si suplimentele cu vitamina D sunt, de asemenea, de mare ajutor pentru sanatate si ajuta la prevenirea depresiei si tristetii.