Pentru informatii, sunati chiar acum!

Telefon: 0768.737.246Ce va oferim

Ce va oferim

5 sfaturi pentru a-i ajuta pe varstnici sa se bucure de sarbatoriSarbatorile pot fi dificile pentru batrani. Pot fi depresivi, amintindu-si de anii cand sarbatoreau impreuna cu copiii mici. Isi pot aminti de toate momentele frumoase din viata lor si pot deveni peste masura de nostalgici. Sau, dimpotriva, isi pot reaminti nereusitele din viata lor. Pot fi coplesiti de ganduri despre trecut, prezent si viitor.

Specialistii ne sfatuiesc sa tinem cont de 5 sugestii care ne vor ajuta pe noi, ingrijitorii sau membri ai familiei, sa îi sprijinim pe batrani pentru a se bucura de sarbatori.

1.   Comunitatea: Comunitatea si socializarea sunt foarte importante pentru batrani. Sarbatorile sunt un prilej perfect pentru a-i include pe varstnici in activitatile familiei sau in cercul de prieteni.

2.   Împartasiti amintiri: V-au povestit depsre copilaria lor? Sarbatorile sunt un moment bun pentru aducerile aminte cu povestirile de familie. Cum organizau si cum petrecereau ei sarbatorile in anii tineretii.

3.  Creati un mediu pozitiv: daca stiti ca parintii dvs. sunt coplesiti si îi oboseste un grup prea mare in jurul lor, sau atunci când sunt prea mulți oameni în jur sau muzica este prea tare, asigurati-va ca aveti sub control mediul din timpul Sarbatorilor asa incat varstnicii sa se simta confortabil.

4.  Planificati impreuna: Tuturor ne place sa fim utili. Planificati impreuna tot ce tine de venirea Sarbatorilor. Includeti-i in activitatile usoare si ei se vor simti apreciati.

5.  Faceti-le cadouri: Incuratati-i pe copiii dv. sa le faca cadouri bunicilor. Varstnicii vor pretui darurile voastre.