Adresa

Str. Maracineni nr. 91 A

Bucuresti, sector 6

Prelungirea Ghencea

caminlili1@gmail.com

Tel: 0768-737-246

Servicii azil privat - Casa Lili

- Ingrijire zi si noapte

- Atentie, daruire, respect

- Personal calificat

- Mobilier si aparate medicale (Italia)

- Saltele speciale, scaune cu rotile, carje, manere (Italia)

- Lenjerie pat bumbac (Italia)

- Masa (3 mese principale + 2 gustari)

- Igiena (baie, tuns, unghii, barbierit)

- Cada cu usa (batrani / dizabilitati)

- Servicii de menaj / Spalatorie

- Administrare medicamente

- Perfuzii, injectii, glicemii

- Schimbare pampers, tratare escare

- Evaluare medic generalist

- Asigurare prim ajutor

- Terapie ocupationala

- Camere de zi si camere de mese

- TV, telefon, internet

- Mese festive: sarbatori si onomastice

- Curte si gradina inchise

- Mediu sigur, securizat

Rezidentii nostri

Rezidentii nostri

CONSULTATIE GRATUITA

Sunați și programați ACUM

o consultație gratuită!

0768-737-246;

0040 768 737 246;

0039 340 0766 379

Servicii pentru:

îngrijire vârstnici și adulți

îngrijire tranzitorie (post-spitalizare)

îngrijire pe termen lung (accident vascular, Alzheimer)

îngrijire paliativă

Azil privat - Camin Lili

Pentru informatii, sunati chiar acum!

Telefon: 0768.737.246



Camin privat ingrijire batrani

Azil de batrani

Scortisoara zeylanicum aduce beneficii pentru creier în boala Alzheimer

 

 

remediu ayurvedic pentru alzheimer

Scortisoara a fost folosita de mii de ani ca un condiment medicinal. Este plina de fitochimicale (fito = plantă) și are atât beneficii pentru sănătate, cât și beneficii pentru creier.


Scorțișoara este un condiment vechi și este extrasă din coaja copacului  Cinnamomum. Se găsește în mod obișnuit uscat și măcinat sau chiar ca „bețișoare de scorțișoară” în multe magazine alimentare.


Cercetările au arătat că unele extracte de scorțișoară (soluții concentrate) au proprietăți anticancerigene, de protecție a inimii, antimicrobiene, antidiabetice, antiinflamatorii și antioxidante. Ca să nu mai vorbim despre cum vă poate ajuta creierul!


Da, scorțișoara conține unele substanțe nutritive, în principal mangan, fier, calciu și fibre, dar are și alți compuși care promovează sănătatea.


Beneficiile pentru sănătate ale scorțișoarei sunt aduse de numeroasele sale substanțe fitochimice (compuși ai plantelor). Acești compuși includ cinamaldehida și epicatechina solubilă în grăsimi (se dizolvă în grăsimi și uleiuri, dar nu în apă) , precum și unii dintre compușii săi solubili în apă (se dizolvă în apă, dar nu în grăsimi și uleiuri).


Când vine vorba de sănătatea creierului, extractele de scorțișoară par să încetinească progresia și chiar să amelioreze unele simptome ale bolilor „neurodegenerative” (care rezultă dintr-o pierdere treptată a funcției neuronilor), cum ar fi Alzheimer și Parkinson. Cel puțin acest lucru a fost demonstrat în studiile pe animale.


Cei doi compuși dintr-un extract de scorțișoară solubil în grăsimi (cinamaldehidă și epicatechină) par să ajute la încetinirea acumulării unei proteine ​​Alzheimer („tau”) specifice și nesănătoase în celulele creierului.


Și mai promițătoare sunt cercetările care arată că memoria și cunoașterea (capacitatea ta de a gândi) pot fi îmbunătățite după ingerarea unui extract de scorțișoară. În unele studii, animalele care au ingerat un extract de scorțișoară solubil în apă au arătat nu numai o cantitate redusă a unei proteine nesănătoase („beta-amiloid”) în creierul lor, ci și îmbunătățirea memoriei și a cunoașterii!


În ceea ce privește Parkinson, s-a demonstrat că ingerarea de scorțișoară crește nivelul unui anumit compus neuroprotector numit „benzoat de sodiu” în creierele rozătoarelor.


Ceea ce este interesant aici este că nu scorțișoara ajută în mod direct creierul, dar când cinamaldehida este metabolizată de ficat, se creează acel benzoat de sodiu neuroprotector, care poate trece apoi prin „bariera hematoencefalică” pentru a intra în creier. Odată ajuns acolo, compusul stimulează alți compuși neuroprotectori care ajută la protejarea celulelor creierului persoanei cu Parkinson.


În privința extractului de scorțișoară din acest studiu Parkinson s-a demonstrat, de asemenea, că ajută la normalizarea nivelurilor anumitor neurotransmițători (mesageri chimici care ajută celulele nervoase să comunice între ele).


Cea mai bună parte este că șoarecii cu Parkinson care au primit scorțișoară au îmbunătățit funcția motorie (capacitatea de a se mișca corect), care este principala preocupare pentru persoanele cu Parkinson.


Există două tipuri principale de scorțișoară; tipul comun cunoscut sub numele de „cassia”, precum și „adevărata” scorțișoară cunoscută sub numele de ceylon.


Scorțișoara Cassia este tipul ieftin și comun care se găsește în magazinele alimentare. Este din arborele Cinnamomum aromaticum.

 

Scorțișoara adevărată sau „ceylon” provine din arborele Cinnamomum zeylanicum. Scorțișoara din Ceylon are un gust ceva mai dulce decât tipul cassia și este, de asemenea, puțin mai deschisă la culoare.


Și, da, scorțișoara „ceylon” este mai greu de găsit și mai scumpă decât tipul obișnuit, „cassia”.


Ambele tipuri par să aibă compuși similari care promovează sănătatea, dar scorțișoara cassia conține cantități mai mari dintr-o substanță cunoscută sub numele de "cumarină".


Dozele mari de cumarină pot fi cauzatoare de cancer, toxice pentru ficat și „subțierea” sângelui. Desigur, dozele dăunătoare sunt foarte puțin probabile din utilizarea regulată dietetică a scorțișoarei, chiar și de tipul „cassia” obișnuit. Cu toate acestea, dozele foarte mari, ca în unele suplimente, pot fi periculoase pentru anumite persoane cu afecțiuni ale ficatului sau ale coagulării sângelui. Citiți întotdeauna etichetele produsului și consultați medicul atunci când vă schimbați regimul suplimentar. Vă recomandăm să rămâneți cu adevărata scorțișoară „ceylon”!


Scorțișoara condimentată este extrasă din scoarța interioară a copacilor tropicali veșnic verzi din genul Cinnamomum. Scorțișoara conține mai mulți compuși potențial activi, inclusiv cinamaldehidă, cumarină și taninuri, dintre care unii pot pătrunde în creier și pot reduce stresul oxidativ sau inflamația. Studiile preclinice sugerează că scorțișoara ar putea îmbunătăți sănătatea creierului și ar putea preveni demența.


De asemenea, studiile preclinice au arătat că scorțișoara poate avea potențialul de a proteja împotriva plăcilor și încurcăturilor care sunt caracteristice bolii Alzheimer, precum și împotriva unei substanțe despre care se crede că este asociată cu vârsta avansată și boala.


Astfel, extractele de scorțișoară pot viza toate cele trei semnale distinctive ale bolii Alzheimer: inhibarea activității acetilcolinesterazei, formarea / agregarea Aβ și fosforilarea tau așa cum este rezumat de S. Momtaz și colab.


Scorțișoara este sigură pentru consumul general, dar sunt posibile reacții alergice și consumul simultan de cantități mari poate avea riscuri grave, cum ar fi inflamația plămânilor.


Reamintim că Scorțișoara Cassia, cea mai întâlnită în magazinele alimentare și testată în studiile clinice, conține cumarină, care poate provoca toxicitate hepatică. Astfel, unii experți avertizează împotriva dozelor prelungite care depășesc 2 grame de scorțișoară de cassia pe zi pentru adulții care cântăresc 130 de kilograme sau mai mult. Cu toate acestea, în studiile clinice scurte, până la 6 grame pe zi de scorțișoară cassia nu au provocat efecte adverse semnificative. Diabeticii ar trebui să fie deosebit de precauți, deoarece scorțișoara poate reduce glicemia și astfel poate interacționa cu insulina și alte tratamente. Nu există dovezi disponibile care arată că suplimentele de scorțișoară sunt sigure în timpul sarcinii.

 

 

 

Referințe :

[1] Anuja Sharma și Yatender Kumar 2019, Derivate ale naturii ca tratamente alternative împotriva bolii Alzheimer. Sharma A, Kumar Y., J Alzheimers Dis Rep. 2019 21 noiembrie; 3 (1): 279-297. doi: 10.3233 / ADR-190137. PMID: 31867567 [ PubMed ] 


[2] https://neurotrition.ca/blog/brain-food-essentials-cinnamon


[3] https://www.alzdiscovery.org/cognitive-vitality/ratings/cinnamon


Niciun comentariu:
Write comentarii

Sunteti interesat de serviciile noastre?
Aflati mai multe actualizari !