Adresa

Str. Maracineni nr. 91 A

Bucuresti, sector 6

Prelungirea Ghencea

caminlili1@gmail.com

Tel: 0768-737-246

Servicii azil privat - Casa Lili

- Ingrijire zi si noapte

- Atentie, daruire, respect

- Personal calificat

- Mobilier si aparate medicale (Italia)

- Saltele speciale, scaune cu rotile, carje, manere (Italia)

- Lenjerie pat bumbac (Italia)

- Masa (3 mese principale + 2 gustari)

- Igiena (baie, tuns, unghii, barbierit)

- Cada cu usa (batrani / dizabilitati)

- Servicii de menaj / Spalatorie

- Administrare medicamente

- Perfuzii, injectii, glicemii

- Schimbare pampers, tratare escare

- Evaluare medic generalist

- Asigurare prim ajutor

- Terapie ocupationala

- Camere de zi si camere de mese

- TV, telefon, internet

- Mese festive: sarbatori si onomastice

- Curte si gradina inchise

- Mediu sigur, securizat

Rezidentii nostri

Rezidentii nostri

CONSULTATIE GRATUITA

Sunați și programați ACUM

o consultație gratuită!

0768-737-246;

0040 768 737 246;

0039 340 0766 379

Servicii pentru:

îngrijire vârstnici și adulți

îngrijire tranzitorie (post-spitalizare)

îngrijire pe termen lung (accident vascular, Alzheimer)

îngrijire paliativă

Azil privat - Camin Lili

Pentru informatii, sunati chiar acum!

Telefon: 0768.737.246



Camin privat ingrijire batrani

Azil de batrani

Zece moduri de a îmbunătăți puterea memoriei și de a stimula sănătatea creierului

 



Pe măsură ce îmbătrânim, există strategii dovedite pentru creșterea unei memorii mai puternice și mai clare. Creierul nostru se poate adapta și schimba constant, indiferent de vârstă.

Creierul are potențialul de a crea noi celule și conexiuni neuronale, iar aceasta se numește neuroplasticitate - capacitatea creierului de a se schimba, crește și îmbunătăți, precum și de a îmbunătăți funcția de memorie, potrivit specialiștilor.

De asemenea, creierele au nevoie de stimulente adecvate pentru a rămâne bine ajustate. Nu este surprinzător, stilul de viață și obiceiurile zilnice au un impact mare asupra sănătății creierului și a bunăstării cognitive, inclusiv a memoriei. De exempplu, o dietă săracă, lipsa de somn, exerciții inadecvate și stres, nu creează un creier sănătos.

După cum știm, stimularea sănătății creierului și a memoriei poate contribui, de asemenea, la evitarea apariției și/sau progresiei bolilor cognitive, cum ar fi Alzheimer și demența.

10 obiceiuri care vă ajută să vă îmbunătățiți memoria

Dieta și nutriția

Alimentele pe care le consumi și nu le consumi joacă un rol crucial în sănătatea memoriei. O dietă care include alimente proaspete versus cele procesate este cea mai bună pentru creier, precum și una care conține un nivel scăzut de zahăr și bogată în grăsimi sănătoase, cum ar fi acizii grași omega-3 /uleiurile de pește, uleiurile de măsline extra-virgine și uleiul de cocos. Studiile clinice au arătat de fapt că legumele și legumele proaspete cu frunze pot ajuta memoria. 

Dieta mediteraneană este de mult legată de prevenirea declinului cognitiv și îmbunătățirea memoriei. Recent, s-a dovedit că dieta ketogenă îmbunătățește memoria și păstrează funcția creierului. 

Unele alimente au fost identificate ca stimulatoare de memorie. Nucile și afinele, de exemplu, par să îmbunătățească funcția creierului, memoria și concentrarea. Alimentele bogate în luteină (un tip de vitamina care este legata de beta-caroten și vitamina A), cum ar fi kale și spanac, avocado și ouă pot, de asemenea, combate îmbătrânirea cognitivă și pierderea memoriei. Țelina, broccoli și conopida conțin antioxidanți care protejează sănătatea creierului și pot stimula de fapt producția de celule cerebrale noi. 

Curry și scorțișoara sunt două condimente care sunt asociate cu îmbunătățirea memoriei. Cantitățile moderate de cafeină par de asemenea să ajute la menținerea memoriei. De asemenea, ceaiul de mentă s-a dovedit a îmbunătăți memoria de lucru și memoria pe termen lung. Un alt aliment minunat, cu siguranță, este ciocolata! Da, ciocolata îmbunătățește memoria și procesarea vizuală a informațiilor.

Exercițiul fizic

Corp sănătos, minte sănătoasă, cum se spune. Dacă doriți ca memoria dvs. să rămână în formă, trebuie să rămâneți activ și să vă mențineți corpul în formă. Există multe exerciții pentru persoanele în vârstă care îmbunătățesc memoria și puterea creierului. Exercițiul fizic crește nivelul de oxigen la creier și poate declanșa substanțe chimice utile pentru creier. De asemenea, scade stresul și poate promova un somn bun. Studiile au indicat faptul că activitatea aerobă și antrenamentul de rezistență pot stimula efectiv puterea și memoria creierului la persoanele cu vârsta peste 50 de ani. 

Exercițiul face să îmbunătățească fluxul de sânge către creierul dvs., care știm că îmbunătățește funcția cognitivă. Un antrenament bun poate încuraja de fapt celulele nervoase să-și înmulțească și să-și consolideze performanța. Un studiu care a durat un an a arătat că persoanele care s-au angajat în exerciții fizice creșteau și extindeau centrul de memorie al creierului cu unu la două procente pe an.
Medicii recomandă să se facă efort de cel puțin trei ori pe săptămână. Începeți cu plimbări de 20 de minute. Extindeți-vă programul de exerciții pentru a include plimbări mai lungi, întinderi, exerciții de consolidare și antrenamente ușoare. 

Somnul 

Oamenii de știință spun că, în timp ce dormim, corpurile noastre optimizează și consolidează informațiile recent dobândite și le stochează în memorie. Adulții au nevoie de 7-9 ore de somn pe noapte pentru o sănătate fizică și psihică optimă. Un somn bun este unul dintre cele mai simple lucruri pe care le putem face pentru a îmbunătăți reținerea informațiilor și puterea memoriei. O singură noapte privată de somn (doar patru până la șase ore de somn) poate avea impact asupra capacității noastre de a gândi clar a doua zi. S-a arătat chiar că privarea de somn și boala Alzheimer sunt corelate.
Moțăitul. Cercetările au descoperit că adulții de 65 de ani și mai mari, care au făcut dormit o oră după-amiaza și-au îmbunătățit performanța la testele cognitive. 

Jocurile cognitive

La fel cum mușchii devin mai puternici odată cu utilizarea, memoria și abilitățile cognitive o fac și ele. Dacă nu stimulăm și nu ne provocăm creierul cu informații noi, în cele din urmă acest organ vital se va deteriora. Cercetările privind plasticitatea creierului arată că neuronii sunt stimulați de evenimente și informații. Oferindu-ți creierului stimulul adecvat poți contracara degenerarea și pierderea memoriei. Stimularea jocurilor cerebrale pentru seniori promovează sănătatea cognitivă și o amintire consolidată. Multe Site-uri web sunt dedicate jocurilor creierului, dar puteți face, de asemenea, un puzzle cu cuvinte încrucișate sau Sudoku în fiecare zi. Aproape fiecare ziar este plin de puzzle-uri. 

Jocuri de cărți și de masă

Fie că este vorba despre un simplu joc sau un joc provocator, jocurile de cărți necesită să numeri și să calculezi și să te gândești. MahJong, Scrabble, șah și dame sunt toate jocurile care exercită mușchii memoriei.

Citind

Citirea este una dintre cele mai ușoare metode de a-ți stimula creierul. Poate fi interesant, plăcut, informativ și necesită conectarea punctelor. Lectura poate ajuta la promovarea longevității , după cum a arătat un studiu. Iar astăzi, citirea materialului este doar la un clic distanță. Reviste, ziare și cărți sunt accesibile astăzi prin intermediul dispozitivului sau computerului preferat. Împărtășiți ceea ce ați citit cu familia și prietenii în fiecare zi și vă va ajuta, de asemenea, pentru memorie.

Învățați o nouă abilitate

Învață să cânți la un instrument muzical; ia o clasă de artă online și învață să folosești panza și vopselele acuarele. Faceți un curs despre fotografie digitală sau pe un alt domeniu care vă interesează. Stimularea cognitivă este esențială pentru un creier sănătos, angajat și pentru îmbunătățirea memoriei. Cusutul, tricotatul, prelucrarea lemnului și alte proiecte de bricolaj pot fi învățate. Cheia este să găsești o activitate care să fie stimulantă și plăcută.

Dans

Impactul dansului asupra sănătății cognitive este semnificativ. Este distractiv, bun exercițiu, social și poate necesita o coordonare mână-corp, precum și memorie prin amintirea pașilor și a mișcărilor. Poate fi, de asemenea, un antidepresiv excelent și antidot pentru stres. Puteți dansa în casă la un curs! Dansul este bun pentru bunăstarea noastră fizică, mentală și emoțională.

Relaxare și managementul stresului

Învățarea de a vă relaxa prin deprimare și meditare sunt modalități dovedite clinic de a vă îmbunătăți memoria. Când suntem liniștiți, gândim mai clar, păstrăm mai bine informațiile și ne amintim mai mult. Când suntem stresați și agitați, tindem să fim mai uituci și să facem greșeli. A fi calm înseamnă claritate mentală. 

Doar 25 de minute pe zi, exerciții de mindfulness, mediere sau yoga blândă s-au dovedit a avea un efect pozitiv asupra stării de spirit și de a stimula funcția creierului. Un studiu a arătat că meditația zilnică a întărit cortexul cerebral care este responsabil pentru luarea deciziilor, atenția și
memoria. 


Ascultarea muzicii este, de asemenea, o strategie eficientă pentru ameliorarea stresului și inversarea pierderii de memorie timpurie la adulții în vârstă.
Opriți și mirosiți trandafirii, calmați-vă nervii și relaxați-vă; memoria dv. va fi beneficiarul principal.

Niciun comentariu:
Write comentarii

Sunteti interesat de serviciile noastre?
Aflati mai multe actualizari !