Adresa

Str. Maracineni nr. 91 A

Bucuresti, sector 6

Prelungirea Ghencea

caminlili1@gmail.com

Tel: 0768-737-246

Servicii azil privat - Casa Lili

- Ingrijire zi si noapte

- Atentie, daruire, respect

- Personal calificat

- Mobilier si aparate medicale (Italia)

- Saltele speciale, scaune cu rotile, carje, manere (Italia)

- Lenjerie pat bumbac (Italia)

- Masa (3 mese principale + 2 gustari)

- Igiena (baie, tuns, unghii, barbierit)

- Cada cu usa (batrani / dizabilitati)

- Servicii de menaj / Spalatorie

- Administrare medicamente

- Perfuzii, injectii, glicemii

- Schimbare pampers, tratare escare

- Evaluare medic generalist

- Asigurare prim ajutor

- Terapie ocupationala

- Camere de zi si camere de mese

- TV, telefon, internet

- Mese festive: sarbatori si onomastice

- Curte si gradina inchise

- Mediu sigur, securizat

Rezidentii nostri

Rezidentii nostri

CONSULTATIE GRATUITA

Sunați și programați ACUM

o consultație gratuită!

0768-737-246;

0040 768 737 246;

0039 340 0766 379

Servicii pentru:

îngrijire vârstnici și adulți

îngrijire tranzitorie (post-spitalizare)

îngrijire pe termen lung (accident vascular, Alzheimer)

îngrijire paliativă

Azil privat - Camin Lili

Pentru informatii, sunati chiar acum!

Telefon: 0768.737.246



Camin privat ingrijire batrani

Azil de batrani

Diabetul de tip 2 și persoanele în vârstă

 

complicatiile diabetului la batrani

"Diabetul zaharat este o afecțiune frecvent întâlnită în rândul vârstnicilor. Până la vârsta de 75 de ani, aproximativ 20% din populație este afectată de această boală, iar cel puțin jumătate dintre acești pacienți nu știu de existența sa. Diabetul zaharat are particularități distincte în rândul vârstnicilor, comparativ cu adulții tineri, și, din acest motiv, atitudinea terapeutică trebuie să fie axată pe acest grup de vârstă. Diabetul este asociat cu o înaltă morbiditate din cauza complicațiilor microvasculare și a celor macrovasculare" [1,2], potrivit revistei Galenus.


Glicemia mare, care nu este ținută sub control, cauzează complicații grave, cum ar fi pierderea auzului, problemele de vedere, deficiențele cognitive și dificultățile de mobilitate, care sunt foarte evidente la persoanele în vârstă. Însă chiar și persoanele cu un control bun al glicemiei sunt expuse riscului, precizează Dr.  Sanjay Gupta în articolul său publicat în Everydayhealth.

Probleme de vedere la persoanele in varsta cu diabet

Hiperglicemia poate deteriora vasele de sânge ale retinei, determinându-le să se spargă și să se scurgă sânge în ochi, care poate cauza o tulburare a vederii. De asemenea, hipertensiunea arterială, care afectează aproximativ 60 la sută dintre pacienții diabetici, este un alt factor de risc.
Această afecțiune, cunoscută sub numele de retinopatie diabetică , este o cauză principală a orbirii la adulții americani. Dacă este depistată destul de devreme, poate fi tratată cu chirurgie laser. Cu toate acestea, operația nu este un leac, deoarece retinopatia poate reapărea, mai ales dacă nu controlați nivelul glicemiei .
Medicii diabetologi subliniază importanța controlului regulat al nivelului de glucoză HBA1C (nivelul mediu de glucoză în ultimele două-trei luni). Întrucât poate dura ani pentru ca glicemia să declanșeze retinopatie diabetică, testul HBA1C realizat cel puțin de două ori pe an poate ajuta la prevenirea bolilor vaselor mici care pot provoca orbirea. Examinările regulate ale ochilor sunt, de asemenea, importante, deoarece pot detecta semne ale afecțiunii înainte de apariția simptomelor.

Pierderea auzului la persoanele in varsta, cu diabet

Pierderea auzului este de două ori mai frecventă în rândul persoanelor în vârstă care au și diabet. În timp, nivelurile ridicate de glucoză pot deteriora vasele de sânge și nervii mici din ureche. Vârstnicii reprezintă majoritatea pacienților cu pierderi de auz legate de diabet, dar orice pacient, care are dezechilibru glicemic si are această afecțiune de mai mult timp, este expus riscului.

Tulburari cognitive la varstnicii cu diabet

Hiperglicemiile pot avea „efecte nocive asupra creierului îmbătrânit” și pot crește riscul de demență la persoanele cu diabet, conform unui studiu publicat în New England Journal of Medicine.
De asemenea, alte studii realizare pe animale au sugerat că hiperglicemiile pot provoca deteriorări ale neuronilor din creier și pot afecta cogniția. Din această cauză, persoanele cu diabet pot dezvolta mai multe tulburări de dispoziție, probleme de memorie și cogniție.

Dificultăți de mobilitate

Artrita și alte probleme ale oaselor sau ale articulațiilor pot îngreuna dificultățile pentru mulți vârstnici, dar diabetul poate agrava problema dacă un pacient dezvoltă neuropatie sau leziuni nervoase la nivelul picioarelor. Potrivit Clinicii Mayo, cel puțin jumătate din toate persoanele cu diabet dezvoltă neuropatie.
Persoanelecu neuropatie simt de obicei amorțeală sau o capacitate redusă de a simți durere în picioare și în picioare, precum și senzații de furnicături, arsură și durere care crește în timp ce mergeți sau dormiți.
Totuși, exercițiile fizice pot reduce durerea și scăderea glicemiei care are valori peste cele normale. De asemenea, medicii recomandă verificarea zilnică a picioarelor pentru a descoperi existența vreunei răni sau a ulcerelor pentru a le trata cât mai repede pentru a nu se ajunge la complicațiile date de rănile netratate, cum ar fi infectarea, gangrena sau moartea țesuturilor.

Bibliografie:
1. Harris MI, Flegal KM, Cowie CC, et al. Prevalence of diabetes, impaired fasting glucose, and impaired glucose tolerance in US adults.Diabetes Care. 1998;21:518–524.
2. Harris MI, 1993. Undiagnosed NIDDM: clinical and public health issues. Diabetes Care16:642-652.
3. Type 2 Diabetes and the Elderly, articol everydayhealth.com/sanjay-gupta/type-2-diabetes-and-the-elderly

Niciun comentariu:
Write comentarii

Sunteti interesat de serviciile noastre?
Aflati mai multe actualizari !