Adresa

Str. Maracineni nr. 91 A

Bucuresti, sector 6

Prelungirea Ghencea

caminlili1@gmail.com

Tel: 0768-737-246

Servicii azil privat - Casa Lili

- Ingrijire zi si noapte

- Atentie, daruire, respect

- Personal calificat

- Mobilier si aparate medicale (Italia)

- Saltele speciale, scaune cu rotile, carje, manere (Italia)

- Lenjerie pat bumbac (Italia)

- Masa (3 mese principale + 2 gustari)

- Igiena (baie, tuns, unghii, barbierit)

- Cada cu usa (batrani / dizabilitati)

- Servicii de menaj / Spalatorie

- Administrare medicamente

- Perfuzii, injectii, glicemii

- Schimbare pampers, tratare escare

- Evaluare medic generalist

- Asigurare prim ajutor

- Terapie ocupationala

- Camere de zi si camere de mese

- TV, telefon, internet

- Mese festive: sarbatori si onomastice

- Curte si gradina inchise

- Mediu sigur, securizat

Rezidentii nostri

Rezidentii nostri

CONSULTATIE GRATUITA

Sunați și programați ACUM

o consultație gratuită!

0768-737-246;

0040 768 737 246;

0039 340 0766 379

Servicii pentru:

îngrijire vârstnici și adulți

îngrijire tranzitorie (post-spitalizare)

îngrijire pe termen lung (accident vascular, Alzheimer)

îngrijire paliativă

Azil privat - Camin Lili

Pentru informatii, sunati chiar acum!

Telefon: 0768.737.246



Camin privat ingrijire batrani

Azil de batrani

De ce trebuie masurata nevoia de asistenta de ingrijire

 

activitati-de-zi-cu-zi-batrani-alzheimer

Când ne dăm seama că o persoană vârstnică nu poate petrece în siguranță ziua, fără a avea pe cineva care să o asiste, următorul pas este de a căuta resurse pentru a oferi sprijinul de care persoana are nevoie. Una dintre cele mai importante resurse poate fi un cămin de îngrijire pentru bătrâni sau pentru persoane cu dizabilități, unde inițial se va măsura capacitatea viitorului rezident pentru realizarea sarcinilor de zi cu zi. Dar care sunt aceste categorii de sarcini?

Abilitatea de a mânca, de a se îmbrăca, de a face baie, de a se îngriji de igiena zilnică intimă sau de mobilitate  pare ceva firesc oricărei persoane. Totuși, pentru unele persoane vârstnice sau pentru cele cu probleme de sănătate cronice și de lungă durată, aceste abilități sunt pierdute în mare măsură. De aceea, măsurarea celor 6 categorii de abilități, concepute în 1963 de Dr. Dr. Sidney Katz , ajută la determinarea nivelului de îngrijire de care are nevoie persoana în vârstă. Astfel, pe baza rezultatului obținut, se poate realiza un plan de îngrijire pe termen lung.

Cum sunt afectate aceste abilități la persoanele vârstnice sau bolnave?

Scăderea capacității de a realiza sarcinile de bază în activitățile de zi cu zi se datorează adesea fie unei afecțiuni medicale, fie unei slăbiciuni generale care a crescut odată cu înaintarea în vârstă. Majoritatea membrilor familiilor observă modificări ale aspectului sau ale rutinelor din viața persoanei afectate și recunosc că aceste schimbări pot fi cauzate de o problemă medicală serioasă.

Spre exemplu, un semn alarmant pentru familie poate fi faptul că seniorul se îmbracă cu aceleași haine pe o perioadă lungă de timp. Motivul poate fi că acesta a pierdut flexibilitatea sau dexteritatea necesară pentru a se îmbrăca cu alte haine care le solicită o dificultate în plus, cum ar fi încheierea fermoarelor, a butoanelor sau a nasturilor. 

Schimbarea semnificativă a practicilor de igienă personală este un alt exemplu întâlnit adesea în aceste situații. De multe ori, la baza acesteia stă frica persoanei vârstnice de a nu aluneca la duș sau în baie, iar o soluție bună ar fi ca familia să doteze baia cu bare speciale pentru sprijin, un scaun de duș sau covorașe antiderapante.


După cum raportează Sheryl Ubelacker, din presa canadiană pe HuffingtonPost.ca , „căderile neintenționate sunt cea mai frecventă formă de vătămare din întreaga țară”. Aceasta continuă să dezvăluie că un raport al Institutului Canadian de Informații în Sănătate (CIHI) a constatat că aceste căderi au avut ca rezultat aproape 1.800 de căderi în urma cărora au urmat vizite la secții de urgență și 417 internări la spital în 2017.

Cum sunt evaluate abilitățile de zi cu zi?

Majoritatea vârstnicilor doresc să-și mențină independența, deși observă în timp că au dificultăți sporite în a duce sarcinile zilnice și le este teamă deseori să se îndepărteze de casă și să iasă din zona de confort. De aceea, nu comunică celor apropiați dificultățile cu care se confruntă. Cu toate acestea, depistarea capacității de realizare a sarcinilor de zi cu zi îi poate ajuta la stabilirea unui plan personalizat de îngrijire care să le permită să trăiască cât mai independent, iar nevoile lor să fie satisfăcute.

Pentru a identifica toate problemele, a găsi cauzele principale ale acestora și a căuta și implementa soluțiile personalizate de care are nevoie vârstnicul, este nevoie de o evaluare completă a nevoilor. Iar evaluarea poate fi realizată de un specialist - fie că este un manager de îngrijire geriatrică, de un asistent medical, un terapeut ocupațional sau un asistent social.

Cine realizează evaluările abilităților de zi cu zi?

Evaluările pot fi făcute de un medic de familie sau de un terapeut ocupațional, dar majoritatea programelor care oferă sau acoperă servicii de îngrijire de lungă durată au propriul proces de evaluare, evaluatori, reguli și ghiduri și pot varia foarte mult de la un program la altul. 

Dacă aveți un membru al familiei care se află în situațiile descrise, la Casa Lili oferim ajutor de specialitate în îngrijirea persoanelor cu Alzheimer, Parkinson, AVC sau adulți cu dizabilități. Contactați-ne pentru a afla detalii!

Niciun comentariu:
Write comentarii

Sunteti interesat de serviciile noastre?
Aflati mai multe actualizari !