Adresa

Str. Maracineni nr. 91 A

Bucuresti, sector 6

Prelungirea Ghencea

caminlili1@gmail.com

Tel: 0768-737-246

Servicii azil privat - Casa Lili

- Ingrijire zi si noapte

- Atentie, daruire, respect

- Personal calificat

- Mobilier si aparate medicale (Italia)

- Saltele speciale, scaune cu rotile, carje, manere (Italia)

- Lenjerie pat bumbac (Italia)

- Masa (3 mese principale + 2 gustari)

- Igiena (baie, tuns, unghii, barbierit)

- Cada cu usa (batrani / dizabilitati)

- Servicii de menaj / Spalatorie

- Administrare medicamente

- Perfuzii, injectii, glicemii

- Schimbare pampers, tratare escare

- Evaluare medic generalist

- Asigurare prim ajutor

- Terapie ocupationala

- Camere de zi si camere de mese

- TV, telefon, internet

- Mese festive: sarbatori si onomastice

- Curte si gradina inchise

- Mediu sigur, securizat

Rezidentii nostri

Rezidentii nostri

CONSULTATIE GRATUITA

Sunați și programați ACUM

o consultație gratuită!

0768-737-246;

0040 768 737 246;

0039 340 0766 379

Servicii pentru:

îngrijire vârstnici și adulți

îngrijire tranzitorie (post-spitalizare)

îngrijire pe termen lung (accident vascular, Alzheimer)

îngrijire paliativă

Azil privat - Camin Lili

Pentru informatii, sunati chiar acum!

Telefon: 0768.737.246



Camin privat ingrijire batrani

Azil de batrani

O dietă controlată "poate încetini boala Alzheimer"

 


Dieta și Alzheimer-ul

Oamenii de știință examinează din ce în ce mai multe grupuri alimentare pentru a determina care dintre acestea contribuie o sănătate mai bună și care pot să prevină boala Alzheimer. Ca multe boli, aceasta începe cu zeci de ani înainte de apariția primelor simptome clinice. Pe măsură ce creierul se schimbă foarte lent, cercetătorii consideră că toți ar trebui să luăm măsuri pentru a preveni dezvoltarea unei astfel de afecțiuni. Cercetările au dovedit că alimentația are un mare impact asupra creierului tău. De fapt, alimentele potrivite, precum și combinațiile potrivite de alimente pot îmbunătăți memoria, construiesc noi celule ale creierului și pot chiar să prevină apariția Alzheimer-ului.

Dacă în familia dvs. există un istoric de demență sau boală Alzheimer, este posibil să luați deja suplimente pentru a stimula memoria și pentru a vă proteja împotriva declinului legat de vârstă. Cu toate acestea, cercetătorii susțin că organismul nu absoarbe suplimentele nutritive la fel de eficient precum alimentele naturale. Și când vine vorba de ceea ce mănânci, stimularea creierului, super-alimente care luptă cu Alzheimer sunt recomandate ca parte a aportului tău zilnic.

Studiile au descoperit că femeile care au mâncat legume SuperFood precum spanacul, broccoli și varza de Bruxelles în anii 50 și 60 au arătat un declin cognitiv mai mic în anii 70, în comparație cu femeile care au mâncat mai puțin din aceste legume. În general, o dietă bogată în Superfoods și exercițiile fizice pot preveni această boală.

O dietă bine echilibrată care poate ajuta la prevenirea sau întârzierea evoluției Alzheimer-ului ar trebui să includă câteva dintre următoarele:
  • legume
  • acizi grasi omega-3
  • Condimente, cum ar fi turmericul și scorțișoara
  • Ciocolată și cafea
  • Fructe
  • Nucă de cocos și ulei de măsline
Oamenii de știință au mai descoperit că anumite planuri alimentare - inclusiv dieta mediteraneană, dieta DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) și un hibrid dintre cele două, supranumit dieta MIND - pot ajuta la eliminarea declinului cognitiv și la protejarea creierului împotriva bolilor. Dieta MIND, dezvoltată de cercetătorii de la Universitatea Rush din Chicago, a redus riscul de a dezvolta Alzheimer cu până la 53%. (MIND reprezintă Intervenția Mediteraneană-DASH pentru întârzierea neurodegenerativă.) Chiar și cei care au urmat dieta au avut un risc cu 35% mai mic de Alzheimer.

Tip de alimente pentru a promova sănătatea creierului

Legumele verzi cu frunze și altele

S-a dovedit că legumele, în special legumele verzi cu frunze, au efecte protectoare asupra creierului. De fapt, un studiu din  Jurnalul de sănătate nutrițională și îmbătrânire a  declarat: „Aportul crescut de legume este asociat cu un risc mai mic de demență și rate mai scăzute de declin cognitiv la bătrânețe.”
Se crede că legumele cu frunze verzi și crucifere ajută la controlul glicemiei și la prevenirea diabetului de tip 2. Exemplele de alimente pe care le poți folosi în dieta ta zilnică includ kale, spanac, ridiche, conopidă, broccoli, romă și varză.
Este important de menționat, totuși, că persoanele în vârstă care iau medicamente pentru subțierea sângelui ar trebui să le evite, precum kale, care are un conținut ridicat de vitamina K, deoarece acest lucru poate provoca interacțiuni medicamentoase periculoase.

Pește, semințe de in și nuci

Conform cercetărilor publicate în  Journal of Alzheimer Disease , acizii grași omega-3, care se găsesc în mod obișnuit la unii pești, boabe și nuci, pot contribui la încetinirea ritmului de declin al Alzheimer-ului. Deoarece alimentele care conțin acizi grași omega-3 sunt în mod natural unele dintre cele mai sănătoase alimente, există beneficii pentru sănătatea întregului corp, chiar dacă comunitatea științifică nu a confirmat că poate încetini Alzheimer.

Cu toate acestea, studiile recunosc că sunt necesare cercetări suplimentare și, potrivit Asociației Alzheimer, „nu există încă dovezi suficiente pentru a recomanda acizii grași omega-3 pentru a trata boala Alzheimer”.

Ciocolată, cafea și condimente

Ciocolata și cafeaua conțin cofeină, ceea ce studiile au arătat este că acestea pot îmbunătăți funcția și memoria creierului. Un studiu realizat în  Jurnalul Internațional al Științei Moleculare a indicat că cofeina poate „încetini patologia bolii Alzheimer” prin inhibarea unui neurotransmițător despre care se crede că sunt asociați cu Alzheimer-ul, acetilcolinesteraza. Unele studii confirmă potențialele beneficii, descoperind că aportul zilnic de cofeină este asociat cu „capacitatea de memorare semnificativ crescută” și poate „deteriora memoria inversă”.

Prevenirea inflamației este un alt pas, oamenii de știință cred că putem face cu toții ceva benefic pentru a evita Alzheimer. Condimentele care sunt bine cunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatorii sunt turmericul, scorțișoara și nucșoara, care sunt, de asemenea, bogate în compuși unici și pot avea beneficii cognitive multiple. Condimentele conțin atât de mulți compuși încât au multiple moduri benefice de acțiune, inclusiv „antiinflamatorii, antioxidante, antihipertensive și gluco-regulatoare.” Modalitățile prin care puteți folosi aceste condimente în dieta dvs. zilnică pot fi la fel de simple ca adăugarea de scorțișoară în cafeaua de dimineață. Puteți folosi turmeric în smoothie-uri, ouă stropite și supe.

Fructe de culoare închisă

Oamenii de știință au studiat de asemenea beneficiile antioxidanților și există unele dovezi că antioxidanții dietetici pot îmbunătăți funcția cognitivă la pacienții cu Alzheimer și alte tipuri de demență.

Antioxidanții și flavonoidele din fructe de pădure, pepene galben, prune și portocale au un conținut ridicat de fibre și pot ajuta, de asemenea, la prevenirea cancerului. Un alt beneficiu pare să contribuie la protejarea funcției cognitive. Unele cercetări arată că femeile care consumă cantități mari de fructe de pădure pot întârzia îmbătrânirea cognitivă cu până la 2,5 ani.

De exemplu, un studiu raportat în  Journal of Alzheimer’s Disease a  descoperit că un antioxidant poate fi capabil să reducă plăcile din creier asociate cu Alzheimer. Alimentele bogate în antioxidanți includ: fructe de pădure precum zmeura, căpșuni, portocale și alte fructe de culoare închisă.

Uleiuri sănătoase precum uleiul de măsline extra virgin și uleiul de nucă de cocos

Se spune că uleiul de măsline extravirgin și uleiul de nucă de cocos sunt benefice pentru combaterea efectelor Alzheimer-ului.

Trigliceridele cu lanț mediu prezente în uleiul de nucă de cocos cresc nivelul corpurilor cetonice din sânge, care funcționează ca un combustibil alternativ al creierului și îmbunătățesc performanțele cognitive.

Uleiul de măsline extravirgin conține oleo can, un compus fenolic care îmbunătățește producția de proteine ​​cheie și enzime care descompun plăcile amiloide. Prin urmare, uleiul de măsline extravirgin acționează ca un mecanism neuroprotector împotriva bolii Alzheimer.

Deși sunt necesare cercetări suplimentare, există dovezi puternice pentru beneficiile ambelor uleiuri încorporate în gătitul dvs. O lingură de ulei de nucă de cocos pe zi poate ajuta la îmbunătățirea funcționării cognitive și a memoriei.

Alte orientări pentru sănătatea cognitivă

Din nou, în timp ce nu există o modalitate reală de a preveni boala Alzheimer, îngrijirea sănătății dvs. începând din tinerețe este întotdeauna recomandată. 

Iată câteva alte sfaturi pe care cercetătorii din domeniul demenței sugerează că toți ar trebui să ne străduim să le menținem:
  1. Păstrați-vă tensiunea arterială scăzută - ideal sub 120/80 sau mai mică.
  2. Păstrați-vă greutatea într-o gamă sănătoasă: obezitatea poate fi un factor de risc pentru boala Alzheimer.
  3. Colesterolul total sub 200 mg / zi. și un LDL de 70 mg.
  4. Consumați alcool cu ​​moderație.
  5. Exercițiul fizic crește fluxul de sânge către creier; urmărește să obții zilnic cel puțin 30 de minute de activitate fizică.
  6. Urmărește-ți zahărul; scade factorii de risc pentru diabet, așa cum a fost cunoscut pentru a ajuta la dezvoltarea Alzheimer.
  7. Evitați grăsimile trans.
  8. Luați zilnic suplimente de vitamina C și E, care vă pot ajuta să vă reduceți riscul pentru Alzheimer.
  9. Creșterea aportul de niacină.


Niciun comentariu:
Write comentarii

Sunteti interesat de serviciile noastre?
Aflati mai multe actualizari !