Adresa

Str. Maracineni nr. 91 A

Bucuresti, sector 6

Prelungirea Ghencea

caminlili1@gmail.com

Tel: 0768-737-246

Servicii azil privat - Casa Lili

- Ingrijire zi si noapte

- Atentie, daruire, respect

- Personal calificat

- Mobilier si aparate medicale (Italia)

- Saltele speciale, scaune cu rotile, carje, manere (Italia)

- Lenjerie pat bumbac (Italia)

- Masa (3 mese principale + 2 gustari)

- Igiena (baie, tuns, unghii, barbierit)

- Cada cu usa (batrani / dizabilitati)

- Servicii de menaj / Spalatorie

- Administrare medicamente

- Perfuzii, injectii, glicemii

- Schimbare pampers, tratare escare

- Evaluare medic generalist

- Asigurare prim ajutor

- Terapie ocupationala

- Camere de zi si camere de mese

- TV, telefon, internet

- Mese festive: sarbatori si onomastice

- Curte si gradina inchise

- Mediu sigur, securizat

Rezidentii nostri

Rezidentii nostri

CONSULTATIE GRATUITA

Sunați și programați ACUM

o consultație gratuită!

0768-737-246;

0040 768 737 246;

0039 340 0766 379

Servicii pentru:

îngrijire vârstnici și adulți

îngrijire tranzitorie (post-spitalizare)

îngrijire pe termen lung (accident vascular, Alzheimer)

îngrijire paliativă

Azil privat - Camin Lili

Pentru informatii, sunati chiar acum!

Telefon: 0768.737.246



Camin privat ingrijire batrani

Azil de batrani

Camin Lili: Cum sa pleci in vacanta cand ai un membru al familiei cu Alzheimer?

 

Aveti nevoie de o planificare timpurie

Îngrijirea unui părinte sau a unui bunic cu maladia Alzheimer poate fi foarte solicitantă. Indiferent dacă sunteți persoana care oferă îngrijire zilnică, având responsabilitatea primară, sau oferiți doar sprijinul emoțional și material, este esențial să aveți timp liber pentru a vă reîmprospăta energia.

Totuși, plecarea pentru mai multe zile de lângă persoana cu Alzheimer poate părea imposibilă. Există atât de multe preocupări și îngrijorări pentru dumneavoastră, în calitate de îngrijitor, încât ar părea mai simplu să renunțați la ideea unei vacanțe. Dar există opțiuni.

"Este o slujbă cu normă întreagă pentru cineva care îngrijește de o persoană cu maladia Alzheimer.", spunea fiica unei persoane cu Alzheimer, care a renunțat la serviciul său cu normă întreagă pentru a avea grijă de mama ei de 78 de ani, o fostă asistentă medicală. Lucrurile erau și mai complicate, pentru că mama ei nu accepta ajutor de la nimeni, cu excepția fiicei sale. Planificarea unei vacanțe cu soțul ei și cu cele două fiice a fost o provocare, știind că mama sa are nevoie de îngrijire permanentă. Soluția s-a dovedit a fi un cămin de bătrâni, unde primea asistență 24h/24h. Fiica sa a verificat toate facilitățile oferite pentru timpul său de răgaz, cât urma să fie plecată în vacanță.

"Fiind în altă parte, mama mea a trebuit să accepte îngrijire de la altcineva decât de la mine", a explicat fiica. "Mama nu era mulțumită că a plecat de acasa, dar a găsit îngrijitoare pe care le-a plăcut acolo". În vara aceea, fiica sa a petrecut o vacanță relaxantă, pentru prima dată în ultimele opt luni.  

"Voi reveni cu o minte proaspătă și cu mai multă energie", spunea ea. "Este mai ușor pentru mine să mă ocup de îndatoririle mele pentru mama și să am empatie, dacă pot să am timp și pentru mine."

Servicii de îngrijire în afara casei

Multe cămine de îngrijire medicală, reședințe cu asistență, oferă servicii de repaus pe termen scurt. Acestea oferă o gamă largă de îngrijire, în funcție de nevoile părinților dvs., de la asistență cu sarcini zilnice cum ar fi îmbrăcarea și hrănirea până la îngrijirea medicală calificată – precum și activități de socializare și planificare. Astfel de servicii pentru îngrijire oferim și la Casa Lili.

În general, costurile variază în funcție de necesitățile rezidentului, dar indemnizațiile pentru maladia Alzheimer pot acoperi o parte considerabilă din costurile necesare.

Dacă este posibil, este bine să ne faceți o vizită în avans, împreună cu persoana cu Alzheimer, pentru a se adapta la mediu.

Informații importante care trebuie păstrate la îndemână

Indiferent de locul în care părintele dvs. rămâne în absența dumneavoastră, este esențial să se organizeze informații importante pentru cei care furnizează sau supraveghează îngrijirea. Creați un notebook sau un dosar care include următoarele:
·   contactele primare și secundare de urgență
·   o listă cu alte contacte de familie
·   o listă de medici (cu numerele și adresele lor de telefon), spitalul preferat și farmacia
·   o listă cu toate medicamentele și pe care le-a prescris medicul
·   carduri de asigurare
Păstrați totul împreună, astfel încât îngrijitorul să îl poată lua și să meargă dacă trebuie să ajungă la spital.

Îngrijitorii se simt vinovați de faptul că își iau acel răgaz

Experții spun că uneori îngrijitorii permanenți ai persoanelor cu Alzheimer se simt vinovați pentru faptul că își iau acel răgaz. Există gânduri producătoare de vinovăție ca "Nimeni nu poate face așa cum fac eu", "Mama este obișnuită cu mine", sau "Dacă s-ar întâmpla ceva, nu m-aș putea ierta niciodată". Într-adevăr, un îngrijitor spunea că mama sa, pe care o îngrijirea de 5 ani, avea o mare anxietate când o știa departe de casă pe fiica sa. S-a întâmplat să aibă de lucru 3 zile la o distanță de doar câteva ore de casă și a primit în acest timp zeci de telefoane îngrijorătoare de la mama sa. Ulterior, a urmat sfatul consilierului personal, să nu o mai informeze când pleacă în călătorii scurte ca timp și spațiu. Acest lucru i-a redus enorm stresul și i-a protejat sănătoatea fiicei îngrijitoare.

Chiar și atunci când persoana bolnavă este mai puțin dificilă, specialiștii sfătuiesc ca vacanța planificată să nu fie anunțată cu 3 luni mai devreme, deoarece ar putea crea mai multă anxietate. Totodată, pentru îngrijitori este necesar un răgaz. Ei poartă greutatea responsabilității atât în mintea cât și în inima lor. Răgazul poate oferi un mesaj benefic și diferit creierului și inimii acestor îngrijitori în familie.

Niciun comentariu:
Write comentarii

Sunteti interesat de serviciile noastre?
Aflati mai multe actualizari !