Pentru informatii, sunati chiar acum!

Telefon: 0768.737.246Ce va oferim

Ce va oferim

Cum cooperam cu stres-ul si depresia batranilor din timpul sarbatorilor ?
Pentru persoanele în vârstă și îngrijitorii acestora, sărbătorile pot adăuga mai mult stres la o situație deja stresantă. În timpul sărbătorilor, fiecare individ vine cu propriile așteptări și uneori pot apărea sentimente confuze si depresie.

Urmărirea depresiei batrânului

Și în cadrul unei familii, deși se fac eforturi constante pentru membrii vârstnici  ei pot prezenta depresii accentuate în timpul sărbătorilor. Este știut că nu numai bătrânii pot avea astfel de episoade în viața lor, ci și alte persoane la toate vârstele.

Iată câteva sfaturi indicate de specialiști pentru a îi ajuta pe vârstnici să facă față depresiei în timpul sărbătorilor:

  1. Încurajați-l să doarmă suficient. Deprivarea somnului și oboseala amplifică simptomele depresiei. Somnul ajută la reîmprospătarea creierului și dă mai multă energie persoanei, cu care să lupte împotriva depresiei.
  2. Câteva exerciții ușoare sunt recomandate pentru fiecare zi. Exercițiile fizice aduc corpului oxigen proaspăt corpului și creierului.
  3. Evitarea supraalimentării și a excesului de dulciuri și înlocuirea dulciurilor cu fructe.
  4. Întrebați-i cum îi puteți ajuta și arătați-le compasiune.

Mulți specialiști consideră faptul că sunt subevaluate sărbătorile ca fiind provocatoare de depresii în această perioadă. Aceste sfaturi vă pot ajuta să reduceți stresul pentru dv. și cei dragi și pot ajuta întreaga familie să se bucure de eveniment.

Uneori, la sfârșitul fiecărei zile, un cuvânt bun și compasiunea umană sunt cele mai bune medicamente.

Persoanele vârstnice singure sunt si mai expuse la aceasta tulburare. Dacă dumneavoastră sau membrii familiei dvs. aveți în vedere îngrijirea  la un Centru pentru batrani ca parte a unui plan de ingrijire, contactati-ne.

Echipa noastra este dedicata sustinerii familiei dvs, ajutandu-i pe varstnici sa se bucure de viata, sa beneficieze de conditii de ingrijire, atentie si afectiune ca in mijlocul unei familii.