Adresa

Str. Maracineni nr. 91 A

Bucuresti, sector 6

Prelungirea Ghencea

caminlili1@gmail.com

Tel: 0768-737-246

Servicii azil privat - Casa Lili

- Ingrijire zi si noapte

- Atentie, daruire, respect

- Personal calificat

- Mobilier si aparate medicale (Italia)

- Saltele speciale, scaune cu rotile, carje, manere (Italia)

- Lenjerie pat bumbac (Italia)

- Masa (3 mese principale + 2 gustari)

- Igiena (baie, tuns, unghii, barbierit)

- Cada cu usa (batrani / dizabilitati)

- Servicii de menaj / Spalatorie

- Administrare medicamente

- Perfuzii, injectii, glicemii

- Schimbare pampers, tratare escare

- Evaluare medic generalist

- Asigurare prim ajutor

- Terapie ocupationala

- Camere de zi si camere de mese

- TV, telefon, internet

- Mese festive: sarbatori si onomastice

- Curte si gradina inchise

- Mediu sigur, securizat

Rezidentii nostri

Rezidentii nostri

CONSULTATIE GRATUITA

Sunați și programați ACUM

o consultație gratuită!

0768-737-246;

0040 768 737 246;

0039 340 0766 379

Servicii pentru:

îngrijire vârstnici și adulți

îngrijire tranzitorie (post-spitalizare)

îngrijire pe termen lung (accident vascular, Alzheimer)

îngrijire paliativă

Azil privat - Camin Lili

Pentru informatii, sunati chiar acum!

Telefon: 0768.737.246



Camin privat ingrijire batrani

Azil de batrani

Alzheimer-ul si Sindromul Apusului de Soare

 

Sindromul "Apusului de Soare" aduce  o agravare a simptomelor unora dintre pacientii cu  boli neurologice sau degenerative, precum boala Alzheimer. Iar agravarea simptomelor se observa la sfarsitul zilei si in timpul noptii, fara o cauza aparenta, potrivit healthy.pro.




Daca aveti in ingrijire o persoana cu Alzheimer, veti observa ca simptomele pot varia de la o zi la alta si chiar de la o ora la alta. Intr-o zi pot fi coerente si relativ capabile, apoi confuze in urmatoarea zi. Este dificil de spus ce anume provoaca aceste schimbari.

O posibila cauza este Sindromul "Apusului de Soare". Pentru unii bolnavi de Alzheimer, sfarsitul zilei declanseaza dezorientarea si pierderea memoriei, iar aceste simpotime se pot agrava si se pot simti chiar agitati sau furiosi.

Desi cercetarile nu au demonstract exact de ce apusul soarelui are un astfel de efect asupra unor pacienti cu Alzheimer, totusi au aratat ca zilele mai scurte si mai intunecate ale iernii accentueaza aceste probleme.

Medicii spun acum ca simptomele asociate cu sindromul sundowner pot aparea in orice moment in timpul zilei sau noptii la 12-25% dintre pacientii cu Alzheimer.

Boala Alzheimer: Cauzele agitatiei 

Doctorii cred acum ca agitatia poate aparea la pacientii cu Alzheimer din mai multe motive. Factorii fundamentali implicati in dezvoltarea acestui sindrom pot include:

  • Prea multa activitatea la sfarsitul zilei. Unii cercetatori considera ca aceasta poate duce la anxietate si confuzie.
  • Oboseala: epuizarea la sfarsitul zilei sau, brusc, lipsa activitatii dupa ora cinei – sunt factori care pot contribui.
  • O perioadă de repaus in programul lor de dupa-amiaza sau de seara îi poate determina să se plictisească și să se agite.
  • Depresia: din cauza careia pot avea probleme in functionarea lor zilnica, crescand potentialul lor de agitatie.
  • Lumina slaba: cand se intuneca afara, umbrele se pot mari, fiind o provocare mai dificila.
  • Chiar si lumina stralucitoare pastrata toata noaptea poate duce la iritarea unui pacient cu Alzheimer.
  • Dezechilibre interne: unii cercetatori cred ca dezechilibrele hormonale sunt posibile cauze ale intreruperii "ceasului biologic"  intern  care reglementeaza recunoasterea orelor de odihna si somn.
  • Iarna: sindromul poate avea legatura cu tulburarea afectiva sezoniera – o depresie comuna cauzata de expunerea mai redusa la lumina naturala a soarelui. De asemenea, o cauza a perturbarii "ceasului biologic" poate fi si lipsa expunerii la lumina soarelui.

Eliminarea simptomelor sindromulului "Apusului de Soare" 

Incepeti cu o zi structurata, linistita. Este cea mai buna modalitate pentru a preintampina agitatia pacientilor. Iata cateva sfaturi care pot ajuta la rezolvarea problemei:

1.  Stabilirea unei rutine

Trezirea, mesele si cularea la aceeasi ora in fiecare zi.
Rutina îi ajuta sa se simta in siguranta, creeaza ritmuri zilnice si minimizeaza surprizele. Se evita astfel anxietatea, confuzia si imprevizibilitatea (avand abilitati cognitive limitate).
Trebuie activitati mai viguroase dimineata si nu mai mult de 2 activitati majore pe zi.

2.  Monitorizarea dietei

Se evita alimentele sau bauturile foarte dulci sau care contin cofeina, dupa-amiaza si seara.

3. Controlarea zgomotului

Se recomanda reducerea zgomotului de la televizoare, radiouri si alte dispozitive de divertisment de uz casnic incepand cu dupa-amiaza tarziu si inceputul serii.
Evitati ca seara sa vina vizitatori si evitati generarea zgomotelor in timpul serii.

4. Innoptarea

Odata cu inserarea, camerele trebuie sa fie bine luminate pentru a se putea deplasa usor si a evita umbrele. Lumina de noapte poate reduce stresul daca pacientii trebuie sa se ridice noaptea din pat din diverse motive.

5. Medicatia

Atunci cand exista si o depresie sau tulburari de somn, medicamentele pot fi de ajutor. Este nevoie sa se consulte un medic, pentru ca unele medicamente pot intrerupe somnul si nivelurile de energie.

6. Utilizarea suplimentelor

Consultati medicul si pentru suplimente alimentare care pot aduce beneficii, precum plantele ginkgo biloba si sunatoarea utile pentru Alzheimer si dementa. S-a constatat ca vitamina E poate reduce, in unele cazuri, efectele Sindromului apusului de Soare.

De asemenea, Melatonina este un hormon care se gaseste acum si sub forma de suplimente si ajuta la reglarea somnului.

"Nu exista o definitie clara a ceea ce inseamna sindromul Sundown", spune dr. Peter V. Rabins, profesor de psihiatrie in psihiatrie geriatrica si neuropsihiatrie de la Universitatea Johns Hopkins. "Este o fraza. Unii oameni ar include doar agitatia in definitie. Sunt o serie de comportamente care nu sunt obisnuite la o persoana."

"Numai atunci cand se observa un model în comportamente la apusul soarelui, se poate dezvolta un sindrom."

"Cand exista un model pentru acest lucru", spune Rabins, "este important sa cautati factorii declansatori in mediul inconjurator. Exista ceva in medicatia pacietului? Sunt mai putine activitati? Exista mai putin personal? Ar putea exista lucruri in mediul inconjurator care s-au schimbat sau la pacient: modificari biologice, ciclul somn-trezire, probleme hormonale. Se intampla in fiecare zi, cat dureaza, cat de grav este?"

Deoarece acest sindrom este frecvent intalnit, multi ingrijitori profesionisti care ingrijesc pacienti cu boala Alzheimer cunosc gama lor de simptome si sunt instruiti sa se ocupe de ele in mod corespunzator.

Persoanele varstnice singure sunt si mai expuse la aceasta tulburare. Daca dumneavoastra sau membrii familiei dvs. aveti in vedere ingrijirea  la un Centru pentru batrani ca parte a unui plan de ingrijire, contactati-ne.

Echipa noastra este dedicata sustinerii familiei dvs, ajutandu-i pe varstnici sa se bucure de viata, sa beneficieze de conditii de ingrijire, atentie si afectiune ca in mijlocul unei familii.



Referinte: reesesnaturalhealth.com; aplaceformom.com

Niciun comentariu:
Write comentarii

Sunteti interesat de serviciile noastre?
Aflati mai multe actualizari !